Пљачка у Загребу: Полиција трага за двојицом Срба

Загребачка полиција од 7. марта трага за двојицом држављана Србије (31) и (48), који су с ухапшеним 53-годишњаком, такође држављаном Србије, опљачкали Загрепчанина (80) нанијевши му том приликом тешке повреде усљед којих је накнадно преминуо.  

Регион 08.08.2019 | 19:20
Пљачка у Загребу: Полиција трага за двојицом Срба
Банда је нешто иза поноћи упала у кућу два брата, 78-годишњака и 80-годишњака, који живе у одвојеним становима. Сазнали су преко пријатеља из криминалних кругова да старији брат у једној од соба скрива већу количину новца.

Разбојници су прво упали у стан млађег брата који је спавао. Ухапшени 53-годишњак га је вјероватно држао на нишану да би остао у соби и да се не би повикао и упозорио брата на пљачкаше. За то вријеме два разбојника позвонила су старијем брату.

Чим им је отворио, упали су унутра и почели да га туку. Ударали су га без милости рукама и ногама по глави и тијелу. Мушкарац је пао на под, а они су почели да претражују кућу. Да им жртва не би побјегла, мушкарца су везали и наставили да муче да би им открио гдје је новац. Та мука трајала је пуних сат времена све док нису открили гдје држи готовину. Колико су тачно новца узели, полиција због истраге још није открила. 

Двојац се с украденим новцем вратио по трећег који је за то вријеме чувао млађег брата. Тек након што су побјегли, 78-годишњак је похитао до брата и нашао га без свијести, завезаног, крвавог и с бројним преломима. Успио је да позове полицију и Хитну помоћ која је измрцвареног мушкарца превезла до КБЦ-а Сестре Милосрднице.

Према информацијама хрватских медија, никад се није опоравио од нанијетих повреда и више није самосталан. Почетком јуна су га у тешком стању пребацили у другу болницу на опоравак гдје је нажалост крајем тог мјесеца преминуо.

Осумњичени 53-годишњак је предан притворском надзорнику, а посебан извјештај је достављен надлежном жупанијском државном тужилаштву, пише 24 сата.

(24сата)

Коментари / 0

Оставите коментар