Све се црта за Кутињов долазак у Минхен?!

ПСЖ блокирао преговоре с Барсом, Бајерн брине због Санеовог колена! Ако већ неће у Енглеску. . .

Фудбал 08.08.2019 | 18:27
Све се црта за Кутињов долазак у Минхен?!
Кад је долазио чинило се да је Филипе Кутињо једини играч који би могао да одмени Нејмара. Међутим, 18 месеци касније ситуација се обрнула за 180 степени. Овог лета Кутињо изгледа као најтужнији играч Европе. Упињала се Барселона да га ували гдегод само да би обезбедила средства да врати Нејмара, али како се ближи крај прелазног рока у Енглеској чини се да се Кутињо неће враћати у Премијер лигу.

То ипак не значи да неће одлазити из Барселоне, јер је и њему јасно да ће после куповине Антоана Гризмана наредне сезоне имати још мање минута него лани. Приде, Барса није крила да га не види у плановима и сигурно је то утицало и на Кутињов его.

Али где сад кад се Премијер лига затвори?

Каталонски Спорт пише да су једине две реалне опције – Јувентус и Бајерн. Теоретски, ту је и Пари Сен Жермен, али исти листи наводи да су Свеци управо прекинули преговоре са Блауграном око Нејмаровогтрансфера. Неко повод види у Реаловом уласку у трку за потпис Бразилца, други то тумаче уверењем да је ПСЖ у ствари цело лето само завлачио Барсу не желевши заиста да јој прода највећу звезду. Писали смо већ “милион“ пута колико се не воле Барса и ПСЖ.

Дакле, Бајерн и Јуве. С тим да је Јуве суштински комплетирао екипу и тешко да би Маурицио Сари сада прихватио Кутиња. Не зато што неће, већ зато што Старој дами није потребно да троши толико новац за играча који јој објективно није неопходан.

Бајерн је у сасвим другој ситуацији. Јутрос су у немачким медијима лигаменти колена Лероја Санеа прва тема. У Минхену страхују да је повреда задобијена против Ливерпула у Комјунити Шилду озбиљнија но што се мислило. Брину се да Санеа чека вишемесечни опоравак и никако да се одлуче на конкретне потезе у вези са трансфером, иако у Енглеској уверавају да ситуација није толико озбиљна.

А таман и да Сане дође, јасно је то јуче рекао и Роберт Левандовски, Бајерну фали играча после одлазака Франка Риберија, Арјена Робена и Хамеса Родригеза.

Правих асова мало је на тржишту, па иако се Кутињо до сада није доводио у везу с Баварцима нема никакве сумње да ће, ако не оде пре краја прелазног рока у Премијер лиги, његови заступници контактирати и челнике Бајерна да питају да ли је изводљиво. Делује да би могло да буде корисно. И за играча. И за клуб. С тим да Бајерн сигурно неће да плати онолико колико би Барселона волела. А и Левандовски би вероватно хаос направио ако би неко добио већу плату. На дугачком штапу, не и незамисливо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар