"Новак ми задаје више проблема од Роџера и Рафе!"

Француски тенисер Ришар Гаске мучио се целе сезоне. Доживео је пад на листи и чини се да тек у Монтреалу показује стари сјај.

Тенис 08.08.2019 | 20:02
"Новак ми задаје више проблема од Роџера и Рафе!"
У прве две рунде Роџерс купа победио је сународника Беноу Пера, потом и Јапанца Кеија Нишикорија и у осмини финала игра са Робертом Баутистом Агутом.

Гаске је током каријере често имао прилику да игра против играча водеће тројке, Ђоковићем, Надалом и Федерером, али без много успеха. Од Надала је изгубио свих 16 мечева, од Новака 13 од укупно 14, а од Федерера 18 од 20.

Када су га питали да каже против кога му је било најтеже да игра, није имао дилему.

"Федерер и Надал су ми задали мање проблема. Мислим да је Новак јачи од мене у оба основна ударца, удара лоптицу доста равно. Мој бекхенд не може да му науди уопште, а то је оружје које често користим против других тенисера. Новак такође добро сервира", каже Гаске.

Многи су му замерали да не добија довољно тај-брејкова.

"Јасно је да их не добијам као Надал или Федерер, али дешава се да чак и Роџер изгуби три тај-брејка са Ђоковићем. Мало ко је то очекивао", додао је Гаске.

Како ће бити са Шпанцем није желео да прогнозира.

"После дужег времена играм на бетону, мислим да нисам играо од Париза прошле године. Није лако, трудим се да будем спреман, важно је побеђивати", рекао је Гаске, тренутно 66. на АТП листи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар