БиХ са два клуба: Докле могу Сарајево и Зрињски?

Босна и Херцеговина је једина земља из некадашње Југославије са два представника у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 08.08.2019 | 16:14
БиХ са два клуба: Докле могу Сарајево и Зрињски?
Фудбалери Сарајева вечерас од 19.45 на зеничком "Билином пољу" дочекују бјелоруски БАТЕ Борисов (Моја ТВ), док ће мостарски Зрињски бити гост у шведском Малмеу (19.00, Арена спорт 1).

Тренер "бордо" тима Хусреф Мусемић је у најави утакмице са Бјелорусима истакао да је сваки резултат без примљеног гола у Зеници добар за Сарајево, у чији се тим враћају Аладин Шишић и голгетер Мерсудин Ахметовић.

Није спорно да је БАТЕ фаворит с обзиром, како је истакао Мусемић, у посљедњих 11 година играо девет година у групним фазама Лиге Европе или Лиге шампиона, али нада у пласман у плеј-оф постоји.

Његов колега са клупе бјелоруске екипе Алексеј Бага истакао је да очекује побједу у Зеници и јавно похвалио Мусемића назвавши га легендом фудбала у БиХ.

С друге стране, Зрињски је у Шведској такође аутсајдер против Малмеа, али био је и Утрехт фаворит, па су "племићи" прошли даље.

Хари Вукас, шеф струке мостарске екипе нагласио је да ће се бранити у Малмеу, али и додао да је то немогуће учинити свих 90 минута.

"Малме оставља доста простора позади и те ситуације морамо знати да искористимо, да знамо утрчати у празан простор између линија у правом тренутку. Имаћемо подршку наших навијача и уз борбу, агресивност и памет, вјерујем у повољан резултат", нагласио је тренер Зрињског.

Од тимова из тзв. региона, београдски Партизан вечерас дочекује турску Малатију, док ће Ријека играти са шкотским Абердином.
Дакле, питање је колико и докле могу Зрињски и Сарајево с обзиром да ниједан бх. клуб досад није наступао у групним фазама Лиге шампиона нити Лиге Европе?

Уколико освајач "дупле круне" у БиХ прође БАТЕ, у плеј-офу ће играти са бољим из двомеча између казахстанске Астане и малтешке Валете, док ће Зрињски, под условом да избаци Малме, одмјерити снаге са побједником дуела између азербејџанског Нефтчија и Бнеи Јехуде из Израела.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар