Ђорђевић љут на "орлове": Задњицу на земљу под хитно!

Селектор није био задовољан, штавише. . .

Кошарка 08.08.2019 | 09:35
Ђорђевић љут на "орлове": Задњицу на земљу под хитно!
Публика је испратила екипу у свлачионицу аплаузима после победе од 20 разлике над Финцима, али ће екипа изгледа добити "буквицу" од селектора када се и он појави тамо.

"Мора много тога да се промени", одговорио је Александар Ђорђевић у камеру ТВ Аренаспорт одмах са паркета дворане у Зрењанину у којој су "орлови" ове среде увече надиграли Финску и разочарали селектора.

"Приступ мора да буде битно другачији у сваком погледу. Приступ и одговорност када се обуче овај дрес. Морају то хитно да схвате. Пре сваког од нас постојали су људи који су освајали медаље и трофеје у овој опреми и зато свако од њих мора да спусти задњицу на земљу и запита се шта у овом тренутку може да пружи екипи, а не шта екипа може да пружи њему", говорио је Ђорђевић љутитим тоном.

Од репрезентативаца који наступају у НБА лиги, Бобан Марјановић био је део тима и постигао је 12 поена, док су крај терена "у цивилу" седели Богдан Богдановић, Немања Бјелица и Марко Гудурић, заједно са Василијем Мицићем. Никола Јокић није био у дворани и још се није прикључио саиграчима.

"Индивидуалци у овом спорту не постоје", надовезао се и потом зачудио…

"Не знам, радили смо добро на Копаонику, знам да нам се прикључују играчи сваки дан и да смо далеко, далеко од форме какву желимо, али свако ко тренира у овом тиму мора да зна да само из одбране можемо да одиграмо кошарку која ће дати резултат сутра".

Новинарка га је тада упитала за очекиван улазак "НБА кошаркаша" у рад са остатком тима, међутим Ђорђевићу се није допала та конструкција, већ је затражио да и они буду названи као и остали – играчи.

"Потребно је да још неколицина играча уђе у систем рада", рекао је, па наставио.

"Имена не играју, играју особе на терене, које морају да буду свесне одговорности када се појаве у овој опреми. Према томе, врло нам је јасно шта нам је чинити у наредном периоду. Бићу веома критички расположен", нагласио се и, на крају, захвалио се Зрењанинцима на подршци.

"Хоћу да се захвалим Зрењанину, али и Чачку, који су нам показали много љубави, љубави какву ови момци заслужују због свега што су урадили до сада за репрезентацију Србије. Верујем да ће тако бити и у Београду. То је најлепши утисак који носим из Зрењанина, резултат није толико битан, али је битно како је до тог резултата дошло", рекао је селектор.

На момцима је да у суботу од 21 у "Београдској арени" испровоцирају другачије изјаве селектора Ђорђевића и реагују адекватно на ову критику.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар