ЛЕ: Партизан - тим за Малатију...

Мали Фића управља Парним ваљком! Прати се Милетићево стање, Садик пре Ожеговића, Асано на клупи. . .

Фудбал 07.08.2019 | 23:41
ЛЕ: Партизан - тим за Малатију...
Партизан је спреман за највећи изазов овог лета на евросцени. Спреман да се у правом светлу покаже својој публици и дође до правог резултата у првој утакмици трећег кола Лиге Европе против турске Малатије (четвртак 21.00).

Саво Милошевић нема превише дилема за овај меч, све неизвесности су углавном везане искључиво за физичко стање играча, а онда највећа се тиче десног бека Немање Милетића. Дефанзивац репрезентативног калибра тренирао је данас са екипом, па се ставио на располагање шефу стручног штаба Парног ваљка за овај меч. Његово стање ће се пратити вечерас и током сутрашњег дана, али верујемо да ће на крају преовладати огромна воља играча да се нађе на терену. У случају да се проблеми са повредом поново појаве, спреман да искочи на велику сцену биће Периша Пешукић.

На велико задовољство Партизаново публике, место у стартној постави заслужио је суперталентовани Филип Стевановић, који ће бити у прилици да одмери снаге и са искусним интернационалцима из редова Малатије. Млади крилни везиста одушевио је начином на који је играо прво против Конахса, а потом и против Мачве, па је Милошевић одлучио да га гурне у ватру и против турског клуба.

Умар Садик је пробио лед против Шапчана, па се у Хумској надају да би то могао да учини и у Европи. Добио је поверење пре Огњена Ожеговића, који би на терен могао у наставку, само је питање у ком тренутку. Ако се Нигеријац не буде снашао против одбране Малатије, Милошевић би убрзо у другом полувремену могао да посегне за изменом у самом шпицу напада.

Зацементирана места у стартној постави имају голман Стојковић, штоперски тандем Остојић-Павловић, пар задњих везних Здјелар-Шћекић, као и два члана офанзивне тројке, Тошић као десно крило и Сума у централи. Урошевић се својим запаженим партијама с почетка сезоне изборио да и у овом мечу има предност у односу на Брежанчића, па је извесно да ћемо њега гледати како дејствује по левој аут линии освајача Купа Србије.

Такума Асано је већ на првим тренинзима наговестио да би могао да буде више него значајно појачање црно-белих у овој сезони. Спреман је одмах улети у ватру, али Милошевић неће претерано журити. Брзоноги Јапанац ће меч почети са клупе за резервне играче и добити шансу да се представи Партизановој публици у другом полувремену. Највећи квалитет доскорашњег играча Арсенала је то што може да буде употребљен на више позиција у навали. Најбоље се сналази у улози другог нападача, а због своје брзине може да заигра и као лево крило, што ће Милошевићу пружити различите могућности.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар