Велики Бобо након 20 година није најскупљи "неразуро"!

Интер није платио играча скупље од 1999. године, када је за Кристијана Вијерија избројао 46,48 милиона евра (додуше у немачким маркама).

Фудбал 08.08.2019 | 11:10
Велики Бобо након 20 година није најскупљи "неразуро"!
Све и да не одигра утакмицу за Интер, а камоли испуни бонусе унете у уговор са Манчестер јунајтедом, Ромелу Лукаку (26) постаће далеко најскупље плаћени фудбалер у историји "неразура".

Чекајући да два клуба потврде вест коју су ове среде увече пренели водећи италијански и енглески медији, пре свих новинар Ђанлука Ди Марцио, можемо да констатујемо да је после округло 20 година оборен рекорд постављен доласком Кристијана Вијерија на "Ђузепе Меацу" из Лација за 46,48 милиона евра.

Две деценије ниједан играч Интера није плаћен као чувени Бобо, на другом, трећем и четвртом месту налазили су се велики промашаји попут Жоао Марија (Спортинг, 40), "отераног" Рађе Најнголана (Рома, 38) и неприлагођеног, па препродатог Жофрија Кондогбије (Монако, 36), а све њих за једно место требало би да спусти Белгијанац, на чијем трансферу је до краја инсистирао нови тренер Антонио Конте…

...и на крају га издејствовао.



Интер ће за Лукакуа платити 65 милиона евра, потврдили су Ди Марцио и Фабрицио Романо вести из Енглеске, а потом још 13 милион, ако "Биг Ром" буде доминирао у Серији А и испунио оно што су преговарачи два некадашња шампиона Европе унела у уговор.

Јунајтед је вече пре истека прелазног рока у Премијер лиги, ипак, попустио, свестан да инсистирањем на суми од 80 милиона само повећава шансе да задржи непожељног центарфора на "Олд трафорду", због чега би посебно незадовољан био менаџер Оле Гунар Солскјер.

"Газзетта делло Спорт" објавио је да ће Лукаку после лекарских прегледа потписати петогодишњи уговор према ком ће зарађивати 7,5 милиона евра по сезони, уз бонусе за голове, асистенције и пласман екипе у Лигу шампиона.

Лукаку је био на корак од преласка у редове Интеровог највећег ривала, Јувентус, али је тај посао пропао у последњи час када је Пауло Дибала - који је требало да оде у супротном смеру у својеврсној трампи - поставио захтеве Јунајтеду од 20 милиона евра по сезони за себе и 15 милиона на руке за свог менаџера.

Дан касније, Енглези су послали Лукакуа на тренинге Андерлехта у Бриселу, што је Интер искористио и оборио му незнатно цену у односу на захтеве Еда Вудварда из јула. Извршни потпредседник Јунајтеда није желео да преговара о продаји Лукакуа, уколико заинтересована страна није намеравала да плати 80 милиона.

На инсистирање бившег менаџера Жозеа Муриња, Лукаку је пре две године доведен из Евертона за 84,5 милиона евра, али је доласком Солскјера крајем прошле године пао у други план, а потом био и искључен из планова за сезону 2019/20.

За разлику од Енглеза, који су сами себи затворили прелазни рок већ 8. августа, Интер и остали континентални клубови имају право да доводе и продају играче до почетка септембра, па је за очекивати да после Најнголана клуб напусти и капитен, Маури Икарди. 

Дан раније, Италијом се проширила вест да је Јувентус тражио и добио сагласност Кристијана Роналда да доведе проблематичног Икардија.

дошли

22,00 - Валентино Лазаро (Херта, 23)

20,00 - Матео Политано (Сасуоло, 25)

12,00 - Николо Барела (Каљари, 22)*

12,00 - Јонуц Раду (Ђенова, 22)

08,00 - Еди Салседо (Ђенова, 17)

06,50 - Габриел Бразао (Парма, 18)

05,00 - Стефано Сенси (Сасуоло, 23)*

00,00 - Дијего Годин (Атлетико, 33)

*напомена: сума у милионима евра, име, клуб из ког је доведен, године

**напомена: звездицом су означене позајмице

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар