Златни кавез и у њему Нејмар, Погба, Кутињо и Бејл...

Џеп пун, а остало празно.

Фудбал 07.08.2019 | 23:20
Златни кавез и у њему Нејмар, Погба, Кутињо и Бејл...
Актуелни прелазни рок ће се затворити у Енглеској већ сутра, а и остале велике лиге имају мање од месец дана "форе". А ситуација са Нејмаром, Филипеом Кутињом, Геретом Бејлом и Полом Погбомделује више него компликовано и заиста се не назире крај њиховим мукама.

Мадридска Марка пише о њима као о играчима који се налазе у Златном кавезу. Иако је случај сваког од поменутих играча другачији, њихова судбина има исти облик - неизвесна је, а дања је све мање и мање. А мање је и опција за друге клубове да дођу до права на њих тако што ће задовољити жеље и клубова у којима играју, али и самих играча.

У сва четири случаја, тренутни клубови - Пари Сен Жермен, Барселона, Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед одбијају да пусте своје играче по сваку цену.

НЕЈМАР

После сезоне за заборав бразилска звезда из Пари Сен Жермена обележена је ванспортским проблемима и повредама. А Нејмарова жеља је да се врати у Шпанију. Чак и Тухел, тренер Парижана, препознао је играчеве намере. Чак се и Реал Мадрид интересовао у марту. Истина је да је и пре него што је Нејмар потписао за Барселону на лето 2013. године и он, као и његов отац, разматрао прелазак у Реал Мадрид једнако као и у Барсу.

Овог лета се поново помињао Реал, али је у игру ушла Барселона. И ту је проблем рођен. Бразилац жели да напусти ПСЖ и да се врати у шпански фудбал. Први човек Парижана Насер Ал Келаифи је свестан те ситуације, али одбија да пусти врхунску звезду свој пројекта - уз Мбапеа - све док понуда не будде већа од онога колико је он платио Нејмара Барселони.

Истина је да данас ниједан клуб не делује вољан да понуди 300.000.000 евра колико тражи председник ПСЖ-а. А чак и у случају да ПСЖ буде задовољан неком понудом, проблем би била плата Нејмара. Он годишње прима 34.000.000 евра, а то је цифра која је недостижна за Каталонце, чак и данас.

На све то треба додати да бразилски нападач није баш вољан да пристане на мањи уговор.

Потпредседник Барселоне Ђорди Кардонер шокирао је јавност да изјавом да „од данас више нема случаја Нејмар“.

“Искрено, и не размишљамо о њему, како је потврдио наш председник, јер је превише компликовано. Ми смо ту само споредни глумци. Свесни смо чињенице да Нејмар није срећан у Паризу, али то је нешто што мора да се разреши искључиво у Паризу. Нисмо разговарали с њима. Између клубова постоји велико поштовање, а ако једног дана буде случаја Нејмар, причаћемо. Данас, у овом тренутку, нема ништа од тога“, поручио је Кардонер пре пар дана за тамошњу телевизијску станицу ТВ3.

Барселона је стидљиво опипавала пулс с могућим понудама које би укључивале новац и уговоре једног или двојице играча. У игри су били Филипе Кутињо, Усман Дембеле и Иван Ракитић, а онда је ПСЖ одједном само ставио вето на Нејмаров повратак у Барселону, због чега је и уследила оваква изјава Ђордија Кардомера.

ПОЛ ПОГБА

У истој ситуацији, или у најмању руку веома сличној, је везиста Пол Погба. Манчестер Јунајтед је одлучио и не растаје се са својом највећом звездом. Његов садашњи тренер, Оле Гунар Солскјер планира свој пројекат око овог француског играча.

"Немам сумњу да ће Погба наставити да игра у Манчестер Јунајтеду ове сезоне, остаће са нама", рекао је Солскјер пре неколико дана.

Тачно пре четири године, када је Погба одабрао да потпише за Манчестер Јунајтед, уједно је одбио да пређе у Реал Мадрид, иако сам Реал никада није био запео да га доведе.

Бивши играч Јувентуса је одлучио да жели да носи беле ове сезоне тако да је до Реала стигла порука од њега и његово менаџера да сви у Манчестеру знају да Погба жели да иде. То су биле речи Мина Рајоле од пре месец дана.

Ипак, прелазно рок у Енглеској нема још много времена и не делује да ће Црвени ђаволи успети да доведу појачање на тој позицији, тако да делује скоро немогуће да ће пустити Погбу касније. Иако Црвени ђаволи желе Кристијана Ериксена и Бруна Фернандеша.

Енглески тим тражи 200.000.000 евра за Погбу, цена која је заиста невероватна. Плата самог играча је 14.000.000 евра, а то би Реал могао да исфинансира. Ипак, упркос жељама и труду ЗинединаЗидана да има свог земљака у тиму, Реал је одбио да плати дупло колико је Манчестер дао за Погбу, а чак сматрају Мадриђани да је играч изгубио на цени.

Мадриђани се надају да ће довести Донија ван де Бека за око 50.000.000 евра плус бонуси који неће бити велики. Он је далеко ближи Бернабеу од Погбе.

За Француза је интересовање показао и Јувентус, чак је и Маурицио Сари истакао да му се свиђа Погба, мада је право питање има ли Јуве да истресе само 200.000.000 за откуп овог играча.

ФИЛИПЕ КУТИЊО

Мало другачији случај је са фудбалером Барселоне. И скорашњим освајачем Копа Америка, турнира на ком је показао добру игру. Он је на прагу Барсе, али леђима окренут. Ђозеп Марија Бартомеу и Ернесто Валверде желе да добију кеш за играча који није пружио очекиване партије у првој сезони на Камп Ноу.

Дакле, клуб жели да га прода, а он не жели да иде нигде. Каталонци би да поврате део улагања за које се процењује да су око 150.000.000 евра. Тренутно је његова тржишна вредност мања од 100.000.000 евра, а заправо су и највеће интересовање показали клубови из Енглеске.

Највећи проблем Кутињовог случаја. Он је имао две понуде из Енглеске од чега је једна била из Манчестер Јунајтеда, пише Марка, али најскупље појачање у историји Барселоне не жели да игра у неком другом енглеском тиму, а да то није Ливерпул. Помињао се за Кутиња и Тотенхем, као и Арсенал, али... Ништа од тога за сада.

Интересовање је дошло из италијанских клубова, али делује мало вероватно да било који тим из Серије А може да дође са 100.000.000 на касу Барселоне. И плус на то да задовољи финансијске жеље играча.

Менаџер Филипе Кутиња, Киа Јорабхјан, је неколико пута истакао незадовољство начином на који се Барселона опходи према Кутињу.

"Морају да кажу истину. Ако желе да Кутињо оде, нека то кажу", рекао је Јорабхјан.

Велики новац који тражи Барселона, али и сам играч коју има плату од 14.000.000 евра годишње, свакако држе Кутиња у златном кавезу. Мада, делује да је њему у том кавезу није тако лоше, а да је Барса та која се осећа мање задовољном у целој причи.

ГЕРЕТ БЕЈЛ

Последњи играч у златном кавезу је Герет Бејл. Нешто слично Кутињовом случају јер клуб жели да га прода, мада ситуација код Велшанина иде корак даље. Зинедин Зидан је јасан по том питању.

Прошло је мало више од све седмице од конференције за медије ма којој је Зизу истакао јасно да нема ништа лично против Бејла, али да мора да донесе одлуке.

Јасно је да однос Зидана и Бејла није добар и свакако је за све најбоља опција да Велшанин пронађе нову средину. Али у томе и јесте "цака".

Иако он има највеће шансе да напусти "кавез" пошто је имао све завршено с Ђенгсуом, али то је пропало из више разлога. Мадриђани су тражили 90.000.000 за трансфер, цифру блиску оној коју су дали Тотенхему и то је изнад његове тржишне вредности.

Чињеница је да упркос смањеним економским потраживањима и због мањка понуда, није дошла ниједна понуда која је задовољила и играча и клуб. Само је плата 17.000.000 евра. Постојало је интересовање Интера, али...

Када је кинески пут "нестао", а ако и не дође енглеска понуда у последњем тренутку, све говори да су једине могућности за Реал Мадрид да се "отараси" Бејла - ПСЖ и Бајерн.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар