Вучевић пред СП: Можемо многе да изненадимо!

Центар Орланда мотивисан да са репрезентацијом Црне Горе што дуже остане на такмичењу у Кини. На старту против Адетокунба и Грчке, а у случају пласмана у другу фазу играће против САД. . .

Кошарка 07.08.2019 | 20:03
Вучевић пред СП: Можемо многе да изненадимо!
Никола Вучевић спреман је да после одличне сезоне у Орландо Меџику (20,8 поена и 12 скокова по утакмици) и потписивања новог уговора (четири године, 100 милиона долара) обрадује љубитеље кошарке у Црној Гори.

Земља са мање од 700.000 становника, крајем августа у Кини ће дебитовати на шампионату света, након што је у квалификацијама надмашила реномиране селекције попут актуелног европског првака Словеније и Летоније.

Црна Гора ће се такмичити у тешкој групи, са Грчком, Бразилом и Новим Зеландом, али Вучевић каже да ће са саиграчима радо прихватити тај изазов.

Међу њима су само двојица старијих од 30 година...

"Имамо много енергије и мотива да у Кини урадимо велике ствари. Идемо да се боримо и такмичимо, а верујем да можемо да изненадимо многе људе и тимове. Први циљ је пласман у другу фазу. После тога, што се дуже задржимо на турниру, то боље", поручио је Вучевић у разговору за сајт ФИБА.

Ако заузму неко од прва два места у групи, Црногорци ће се сасвим извесно састати са САД, која ће и у ослабљеном саставу бити велики фаворит у односу на Турску, Чешку и Јапан.

"Размишљамо првенствено о нашој групи, у којој је Грчка са Јанисом Адетокунбом, Ником Калатесом и другим сјајним играчима. Спадају међу најбоље тимове на целом шампионату и реално је да у групи заузму прво место. Борба са Бразилом и Новим Зеландом за другу позицију биће жестока", најавио је Никола Вучевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар