Реванш за недјељу дана, Павков спреман за двије!

Неизвјесно је да ће нападач из Бегеча бити спреман за меч на "Паркену".  Без Павкова у Копенхагену! Клуб ће додуше учинити све да га опорави, али…

Фудбал 07.08.2019 | 21:42
Реванш за недјељу дана, Павков спреман за двије!
Владану Милојевићу сигурно је лакнуло када су му љекари из Црвене звезде јутрос саопштили да повреда Милана Павкова није теже природе, али вијести нису до краја сјајне...

Према информацијама из клуба, Павков је прегледан и очекује се пауза од двије недјеље због повреде задње ложе, с тим да ће у клубу учинити све да се опорави раније и тако заигра у реваншу против Копенхагена - заказаном већ за сљедећи уторак.

Павков је био једна од најважнијих карика у игри Црвене звезде против Данаца, постигао је и гол који је касније "поништио" Винд из пенала (1:1), па је јасно колико је битно да заигра.

Нападач из Бегеча, када год је на терену, успијева да промијени ток дешавања на терену, па би Црвеној звезди на "Паркену" сигурно значио и као опција са клупе, баш као што је то био случај против Салцбурга у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона прошле сезоне.

Ове сезоне постигао је важан гол и против Хелсинкија, у 90. минуту меча на "Маракани", за који се испоставило да је био кључан за пролазак у 3. коло.

Против Копенхагена је "преузео" мјесто стартера од Боаћија и одмах потврдио тренеру Милојевићу да може да се ослони на њега, чак иако је гол дао повријеђен - пошто се још у другој минути утакмице пожалио на бол у задњој ложи послије једног дуела.

Павков је иначе био на "излазним вратима" Црвене звезде, преговарао је с клубом из Кине и отишао на преговоре, али на крају није добио уговор који је претходно договорио.

Осим њега, проблем са повредом има и Милан Родић и неизвјестан је за Копенхаген.

Корпулентни нападач је, подсетимо, већ у другом минуту меча са Данцима добио јак ударац после којег је осетио бол у задњој ложи, али је стиснуо зубе и издржао до полувремена. Постигао је и тај гол у 44. минуту, али више од тога није могао, па га је на паузи заменио Ричмонд Боаћи.

Надали су се на Топчидерском брду да је у питању само пролазна ствар и повреда заиста није озбиљније природе, али су лекарски прегледи показали да није баш ни занемарљива и да Милана Павковаочекује двонедељна пауза.

Клуб ће наравно учинити све што је његовој моћи да нападача из Бегеча опорави у што краћем временском року и оспособи га већ за судар на Паркен стадиону, али искуство из оваквих ситуација учи нас да је тако нешто малтене немогуће.

Сва је прилика да ће се Ричмонд Боаћи принудно вратити на место стартног нападача. Летње појачање из Португалије Томане није ни лиценциран за ову рунду такмичења.

Наравно, постоји увек и опција да нас Милојевић изненади, као рецимо прошле и претпрошле сезоне са Немањом Милићем у самом шпицу. С тим да би сада ту улогу могао да преузме рецимо Алекса Вукановић. Или чак и Бен који је на тој позицији већ играо код Милојевића.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар