Адис Јаховић: Опасни су Сума и Тошић!

Најбољи играч Малатије каже: Опасни су Сума и Тошић, али ми смо бољи - идемо даље! Адис Јаховић, стрелац два гола против Олимпије, не сумња у пролаз турског тима. . .

Фудбал 07.08.2019 | 20:59
Адис Јаховић: Опасни су Сума и Тошић!
Искусни нападач турске Малатије Адис Јаховић (32) поручио је уочи гостовања у Београду да очекује два узбудљива меча. Он је у мини интервјуу за Вечерње новости истакао да су црно-бели у благој предности када је у питању прва утакмица, али у збиру сматра да је његов тим бољи, те очекује пролаз у наредну рунду квалификација за Лигу Европе. 

Подсетимо, македонски репрезентативац стигао је овог лета у Малатију и већ у првим европским утакмицама показао да се ради о класном голгетеру. У оба сусрета против љубљанске Олимпије постигао је по гол, с тим што је је онај други, у Словенији, значио и пролаз даље за Турке...

"Предвиђам две баш добре утакмице. У Београду ће бити тешко, Партизан има интересантне играче, опасни су Тошић и Сума и требало би да обратимо пажњу на њих двојицу. Једина предност Партизана за овај меч су домаћи терен и навијачи, који свакако дају ветар у леђа и могу много да утичу на резултат. Међутим, мислим да имамо бољи квалитет играча од њих. Долазимо да остваримо добар резултат и онда у Турској да направимо све како треба, јер стварно сматрам да имамо бољи тим". 

Јаховић сматра да амбијент у Хумској неће уплашити ни њега ни његове саиграче, јер...

"Турски навијачи су такође велики фанатици, атмосферу као што ће, очекујем бити у Београду, доживео сам гостујући Галатасарају, Бешикташу, Фенербахчеу, Трабзону... Публика неће утицати лоше на наш тим. Ако се догоди тај негативан утицај, онда нас чека баш тешка утакмица".

Реч две и о начину игре Малатије...

"Играмо офанзивно, али компактно. Не срљамо напред, померамо се сви по линијама. Имамо добар систем који форсира тренер Јалчин, а добро ми је познат јер сам са њим радио две године у Коњи. Ипак, о тактици одлучује тренер, ја могу само да кажем да ће бити веома интересантан двомеч".

Зна Јаховић јако добро на кога ће се намерити у четвртак.

"Кад причамо о Павловићу и Остојићу, то је незгодан спој за нападача. Млади штопер се доказује, а овај други игра на искуство. Али довољно сам тога прошао у каријери, урадићу све што се од мене очекује да направимо позитиван резултат и онда у Турској, пред нашим навијачима, обезбедимо пролаз у плеј-оф Лиге Европе", закључио је Адис Јаховић уз подсећање да је у једном сусрету репрезентација Србије и Македоније (у Јагодини 2013) успео да савлада Владимира Стојковића.

Додуше, резултат је био 5:1 за Србију...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар