Милојевић: Чудне одлуке судија, али Срби смо!

Публика је све видела! Срби смо, издржаћемо! Српски тренер верује у пролаз своје екипе и поред примљеног гола пред крај првог меча са Данцима.

Фудбал 07.08.2019 | 09:54
Милојевић: Чудне одлуке судија, али Срби смо!
Црвена звезда путује у Данску са 1:1 из вечерашњег дуела са Копенхагеном, а могло је да буде и боље по домаћу екипу.

Након утакмице у којој је његов тим чини се могао да "извуче" бољи резултат, тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да су му поједине судијске одлуке у данашњој утакмици са Копенхагеном биле чудне и смешне, али је истакао да не жели да кука и прича о томе.

"Било је неколико ситуација које могу апсолутно да преломе утакмицу. Искрен да будем, чудне су ми неке одлуке судије, али нећу да кукам и причам о томе. Најсмешније ми је било када је Ндаје ухватио лопту када је ишла у аут, на тренингу кажете играчу да уради 10 склекова због тога", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре после утакмице.

Одлуке португалског арбитра биле су дискутабилне и изазивале су незадовољство фудбалера српског клуба, попут пенала за Копенхаген и чињенице да недуго затим није досудио једанаестерац за Звезду у тренутку када су они сматрали да је то потребно.

"Није битно да ли је био или не. Компетентни сте, видели сте из више углова. Не бих да коментаришем. Веома је ружно када чујете бес наших навијача, скандирање... То је најбољи одговор, најбоље се види када публика реагује. Ово је отворена позорница, свако је добио оно што је заслужио. Не знам из којих разлога, али Срби смо ми, издржаћемо, било је и тежих тренутака. Немамо разлога за бригу. Не бих волео да причамо о таквим одлукама", казао је тренер домаћих.

Упркос нешто неповољнијем резултату од онога који су имали током доброг дела утакмице, тренер Звезде је био задовољан како су његови фудбалери играли против данског клуба.

"Одиграли смо добру утакмицу, генерално. Контролисали смо је доста добро. Имамо друго полувреме у Копенхагену, немамо чега да се плашимо. Ићи ћемо да играмо мушку утакмицу. Како буде, биће. Спремићемо се максимално", казао је Милојевић и додао да је Копенхаген показао да је веома добра екипа и да је исто играла од првог до 90. минута.

"Хтели смо да победимо и да имамо бољи резултат. Једно су жеље, друго се дешава на утакмици. Можда је требало да дамо други гол. Није био велики притисак, иако је Копенхаген имао посед у другом полувремену. Резултат је такав какав је", рекао је он.

Тренер Копенхагена Столе Солбакен је након меча рекао да је Звезда била фаворит пред овај двомеч, те да су сада шансе "50-50", али Милојевић није сагласан са тим тврдњама.

"Не бих баш рекао да смо ми били фаворити. Ако смо били против Судуве или Хелсинкија, нисмо били повлашћени против Копенхагена. То је екипа која је много година константно у Лиги Европа, па и Лиги шампиона, константно су ту. Пробаћемо и ми да имамо константу ове сезоне. Следи друго полувреме, да се добро спремимо. Резултат више одговара Копенхагену, али фудбал је чудна игра. Нећемо се предати, у то сам убеђен", рекао је Милојевић.

Српски шампион свакако има шансу за пролазак даље, уколико одиграју на исти начин као што је то данас био случај, имају чему да се надју. Реванш ће се играти следећег уторка од 20.00 у Копенхагену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар