Топ 10: Ово су трансфери које очекујемо у ПЛ...

Остало је још мало времена до затварања пијаце на "Острву", чему се надају Премијерлигаши?

Фудбал 06.08.2019 | 23:30
Топ 10: Ово су трансфери које очекујемо у ПЛ...
Лето у Енглеској је било узбудљиво и досад, а последњих 48 часова – сада већ и мање – прелазног рока су по обичају најзанимљивији и носе неке од најбољих прича прелазног рока.

Тимови из Премијер лиге су већ обавили неке велике трансфере, Манчестер сити се појачао Родријем, Арсенал је довео Николаса Пепеа и Данија Себаљоса, Манчестер јунајтед Харија Мегвајера и Арона Ван-Бисаку, а Тотенхем Тонгија Ндомбелеа, али још увек није готово...

Фудбалска јавност и даље чека "бомбу", неки трансфер који ће након одласка Едена Азара у Реал Мадрид уздрмати свет на "Острву". Спекулација је све више, а сати до затварања све мање, ми смо направили топ-листу од десет трансфера који би могли да се десе до четвртка у поноћ.

10. Џејмс Тарковски из Барнлија у Лестер

"Лисице" желе да потроше новац добијен од трансфера Мегвајера на "Олд Трафорд", а потребна им је и замена на тој позицији. Тарковски одговара опису онога што траже, неколико пута је већ био ван екипе Барнлија јер су преговори са Лестером били у тогу, а све би могло да постане "опипљиво" у наредним данима.

Наводно, челници екипе Шона Дајша затежу око цене, не желе да пусте свог дефанзивца јер им је од превелике важности, али верује се да ће шампион ПЛ из сезоне 2015/16 ипак исплатити жељену своту када им леђа буду "притиснута уза зид" у последњим тренуцима пијаце.

9. Нејтан Аке из Борнмута у Лестер/Манчестер сити

Две опције за холандског дефанзивца, и обе су одличне. Лестер на њега гледа као на алтернативу уколико посао са Тарковским не буде реализован, а можда и помало промашују поенту што им он није први избор.

Гвардиолин тим са друге стране жели четвртог штопера, играча за ротацију који може без потешкоћа да игра утакмице нижег интензитета. Чини се да ће, уколико данас потпишу Жоаа Кансела, остати само на том питању у последњих 24 сата. Борнмут је зацепио високу цену, траже 50 милиона фунти према неким наводима, а видећемо ко ће, и да ли, од ових екипа бити спреман да то исплати.

8. Киран Тирни из Селтика у Арсенал

Лондонском тиму "гори" под ногама. Они морају да купе одбрамбеног играча, а Шкот је већ дуже време на радару и скоро месец дана једном ногом у клубу. Проблем је обештећење, Селтик га не пушта за мање од 25 милиона фунти, а на "Емирејтсу" траже нове касице-прасице да разбију како би могли да га купе.

Видећемо да ли ће Арсенал пронаћи финансије да искешира овај посао, свакако да им је више него потребан играч таквих карактеристика, али времена је све мање...

7. Ђовани ло Селсо из Бетиса у Тотенхем

Овде се чека само потврда, од пре два дана су клубови у преговорима и чини се да ће све бити завршено до последњег дана. Аргентинац ће продубити ростер "певаца" на средини терена и апострофирати да су спремни да запрете Ливерпулу и Ситију.

Трансфер би требало да износи 55 милиона фунти – око 60 милиона евра и њиме би направили једну од офанзивно најзанимљивијих екипа за гледање у овосезонском циклусу Премијершипа.

6. Лирој Сане из Манчестер ситија у Бајерн Минхен

Крилни фудбалер жели сигурно место у стартној постави, а у Баварској би га и добио. Питање је да ли је Гвардиола спреман да се одрекне његових услуга. Сити има довољну дужину клупе за ротацију, могли би да надокнаде одлазак Санеа, али недостатак његовог присуства би се свакако осетио.

Бајерн жели "готове" играче, Левандовски је тргао управу да престану да доводе перспективне фудбалере, већ да створе екипу за инстант-успех, и чини се да ће то покушати да ураде. За овај трансфер има нешто више времена, прелазни рок у Бундеслиги се не завршава у петак, па је зато Сане овако ниско на листи. Такође, још увек нису познати финансијски аспекти приче, па ћемо морати да сачекамо како бисмо видели њен расплет.

5. Вилфрид Заха из Кристал Паласа у Евертон

Најбољи фудбалер Кристал Паласа би да напусти "Селхурст" јер сматра да је "прерастао" екипу из Лондона. Преговори са Арсеналом су пропали јер је Евертон тражио превише новца за свог играча, а бело-црвени су се ипак одлучили за млађег Пепеа. 

Сада је Евертон загризао за офанзивца, спремни су да плате, али одуговлаче како би платили мање. "Орлови" траже 55 милиона фунти, испод тога га наводно неће пустити, али питање је да ли им одговара да чувају незадовољног играча. "Карамеле" у томе виде своју шансу и верује се да ће чекати до последњег дана да исплате потребну своту.

4. Пауло Дибала из Јувентуса у Манчестер јунајтед

Мале су шансе, али и даље постоје. Након што је објавио да ипак не жели да пређе у редове екипе Олеа Гунара Солскјера, данашњи наводи тврде другачије. Јунајтеду је потребан нападач, не могу да нађу бољег од Аргентинца на тржишту и вероватно ће дати све од себе да га приволе у последњим данима.

Чини се да новац није проблем, све што Јувентус пожели биће му и исплаћено, али је питање да ли Дибала има намеру да промени средину...

3. Ромелу Лукаку из Манчестер јунајтеда у Интер/Јувентус

Одлазак нападача из Енглеске је један од најреалнијих трансфера у последња два дана прелазног рока. Напустиће Јунајтед, то је очито будући да ових дана тренира са Андерлехтом, само се још увек не зна у који клуб ће отићи.

Јуве и Интер су у мање-више једнаким позицијама, и једни и други га желе, с тим да "бјанконери" помало зависе и од Дибале. "Неразури" су стога благи фаворити, они нуде приближно 60 милиона евра за његове услуге, а чека се званична одлука челника клуба из Манчестера, који ће дати зелено светло за преговоре играча о сопственим условима.

2. Филипе Кутињо из Барселоне у Арсенал

"Бомба" дана. Иако није у питању трансфер, већ позајмица, свакако да је један од највећих послова овог лета. Арсенал је кренуо у потпуну офанзиву на Бразилца, изгледа да желе да играју искључиво нападачки фудбал, а он ће им то омогућити. Писали смо о овом послу, а што више времена одмиче делује да је његова реализација све реалнија.

Неке информације кажу да би Арсенал имао право прече куповине уколико офанзивни везиста задовољи ове сезоне, а биће занимљиво видети га у дресу "тобџија" с обзиром да је у прошлости успешно носио дрес Ливерпула.

1. Пол Погба из Манчестер јунајтеда у Реал Мадрид/Јувентус; Кристијан Ериксен/Сергеј Милинковић-Савић у Манчестер јунајтед

Ово би био велики "бум"! Данас је најављено да су Мадриђани спремни да крену у последњу офанзиву на Француза, а то би са собом повукло макар још један велики трансфер. Такође, и Јуве "мерка", чека прави тренутак да пошаље понуду па је само питање момента када ће уследити преговори.

Уколико Италијани или Шпанци приволе Погбу и "одвуку" га из Манчестера, Ед Вудворд и Солскјер ће кренути на једног фудбалера из двојца Кристијана Ериксена и СМС-а. "Црвени ђаволи" су већ кренули да опипавају пулс Тотенхема, распитују се за Данца и чини се да би могли да га откупе, чак и ако француски везиста остане.

Ситуација око Србина се растеже већ дуже време, Енглези су у контакту са Лацијом и тачно знају колико новца Римљани желе. Због тога тај део посла више зависи од Погбе, уколико он оде из клуба, сигурно ћемо видети бар један од ова два договора.

Поред свих ових трансфера, треба очекивати и неки потез Ливерпула у последњих четрдесетак часова пијаце, били су премало активни досад, а делује да им је потребно бар једно појачање уколико желе да направе корак даље у домаћем првенству.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар