Акција полиције у ФБиХ: Одузета дрога, оружје...

У великој полицијској акцији на подручју Тузле, Лукавца, Грачанице, Сребреника, Калесије, Живиница и Бановића данас су извршени претреси, а одузете су одређене количине дроге, оружја и украдених предмета.  

Босна и Херцеговина 06.08.2019 | 16:45
Акција полиције у ФБиХ: Одузета дрога, оружје...
Полицијски службеници Управе полиције МУП ТК су по наредбама општинских судова извршили претресе на 11 локација те одузели двије аутоматске пушке, војничку пушку са 70 комада муниције калибра 7,9 мм, пушку сачмарицу, аутомат М 56 калибра 7,62 мм и 39 комада муниције калибра 7,9 мм.

Претреси су резултирали и заплијеном веће количине разног алата, шест мобилних телефона, два таблета и других предмета те одређене количине биљних и прашкастих материја које својим изгледом асоцирају на опојне дроге цаннабис, амфетамин – спид, затим 33 сјеменке које својим изгледом асоцирају на сјеменке цаннабиса, двије дробилице за опојну дрогу и двије дигиталне ваге. 

Из Управе полиције МУП ТК су навели да ће након комплетирања предмета бити поднесени извјештаји Кантоналном тужилаштву у Тузли против 47-годишњег З.Е. из Живиница, 55-годишњег М.П. из Сребреника, 59-годишњег О.И. из Калесије те 39-годишњег Д.Д. из Калесије, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја, пише Клиx.

Против 32-годишњег М.А. из Лукавца биће поднесен извјештај због постојања основа сумње да је починио тешку крађу, док ће ће против 31-годишњег С.Р. и 27-годишњег Ж.Б. из Тузле бити подузете даље мјере и радње након завршене криминалистичке обраде и вјештачења одузетих предмета.

У случају позитивног налаза вјештачења одузетих материја и сјеменки Тужилаштву ТК ће бити достављени извјештаји због постојања основа сумње да су починили кривично дјело посједовање и омогућавање уживања опојних дрога или кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, против 23-годишњег Х.Л. из Грачанице, 24-годишњег Х.К. настањеног на подручју Сребреника, 42-годишњег З.М. настањеног на подручју Калесије и 26-годишњег Е.Б. из Живиница.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сако

06.08.2019 15:31

Нелојална конкуренција полицији ? :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

07.08.2019 19:20

е о свако продаје те опијате у пм... гле му орузја , и то нарко дилер... јој јој

ОДГОВОРИТЕ