Грег окупио тим САД...

Занимају ме само они који су овде! Селектор америчке кошаркашке репрезентације навео да ће од играча који су прихватили позив покушати да направи најбољи могући тим за Мундобаскет у Кини, како би наставили традицију успеха на великим такмичењима.

Кошарка 06.08.2019 | 17:11
Грег окупио тим САД...
Кошаркашка репрезентација САД почела је "операцију Мундобаскет 2019".

Селектор Грег Поповић окупио је у Лас Вегасу играче на које рачуна на предстојећем Светском купу и Кини, а први асистент је проверени тренер Стив Кер.

Поповићу су претходних дана отказали наступ многи играчи на које је рачунао, па је на списак морао да додаје нове.

Упркос бројним отказима, Американци и даље слове за прве фаворите Мундобаскета, који ће се играти од 31. августа до 15. септембра.

"Ми нисмо одговорни само за то да будемо најбољи на терену, већ и како се понашамо будући да носимо мајице репрезентације САД. Ми представљамо велики број људи и немамо само одговорност према држави, већ и да наставимо успехе које је репрезентација бележила претходе деценије и дуже", рекао је Поповић на окупљању.

ГРЕГОВ ГОВОР "ДА СЕ НАЈЕЖИШ"

Грег Поповић је на првом састанку са играчима одржао врло емотиван говор. Причао је о традицији, шта значи играти за репрезентацију, очекивањима, жртвовању и поштовању противника.

"После тог говора сви су били спремни да од самог почетка играју утакмицу за њега, макар морали да прођу кроз зид", рекао је бек САД Џо Харис.

Легендарни стручњак најавио је да није превише забринут због тога што на окупу неће имати све које је желео да види, већ да ће се потрудити да састави најбољи могући тим од играча које има на располагању.

"Једино што ме занима су играчи коју су се окупили овде, на припремама репрезентације",јасно је поручио Грег Поповић.

"Имам одличну групу момака и створићемо најбољи могући тим. Окупљени су играчи који се међусобно поштују како бисмо формирали екипу којој ће бити неопходно да победи неке много добре европске тимове", саопштио је селектор репрезентације САД.

Поповић је на клупи репрезентације САД наследио успешног Мајка Кжижевског. Каже да је нову функцију прихватио са много одговорности и да је о њој размишљао током целе протекле сезоне.

"Током прошле сезоне није прошао један дан а да нисам помислио на репрезентацију САД. Само ми је било у глави размишљање шта бих волео да урадим са играчима и ко ће бити тренери. Исто то радио је Кжижевски 12 година, па ћу и ја то чинити".

Селекција САД на Мундобаскету у Кини наступаће у групи Е у Шангају заједно са селекцијама Турске, Чешке и Јапана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар