Саша Илић добио понуду из ФСС: Директор!

Саша Илић директор у ФСС-у! Легендарни капитен Партизана водиће рачуна о млађим селекцијама.  Легендарни фудбалер црно-белих непуна три месеца после опроштаја на "Рајку Митићу" добио је понуду коју ће, према писању "Спортског журнала", ускоро и прихватити.  "Тачно је, разговарали смо са Сашом Илићем, треба нам".  Нови спортски директор ФСС Владимир Матијашевић потврђује за МОНДО да би легендарни фудбалер Партизана ускоро могао да се нађе у некој од улога у Савезу.

Фудбал 06.08.2019 | 14:20
Саша Илић добио понуду из ФСС: Директор!
Очекивало се да легендарни капитен Партизана Саша Илић, по окончању играчке каријере, преузме неку од функција у Хумској. Међутим, нова адреса Саше Илића биће Теразије 35.

Људи из ФСС намеравају да поново активирају позицију директора млађих селекција, а у тој улози би требало да видимо човека који је оставио највећи траг у редовима црно-белих у овом веку, пише у данашњем броју Спортски Журнал.

Маја ове године Саша Илић је прекинуо блиставу каријеру, уоквирену бројним рекордима у редовима Партизана, али се није договорио са челницима матичног клуба око новог посла. Журнал тврди да ће некада сјајни везиста прихватити позив са Теразија 35.

Ако буде именован у ФСС као директор млађих селекција Саша Илић ће имати пуне руке после и још више проблема. Млађе селекције се нису прославиле у последње време. Млада репрезентација је доживела дебакл на Првенству Европе у Италији, омладинци и кадети се нису ни пласирали на завршну смотру најбољих тимова Старог континента.

Саша Илић је прошао све млађе репрезентативне елекције. Био је учесник Мундијала 2006. године у Немачкој.

Саша Илић биће ускоро именован за директора млађих селекција Фудбалског савеза Србије, пише "Спортски журнал" у броју од уторка и додаје да ће легендарни фудбалер Партизана непуна три месеца по завршетку играчке каријере постати први сарадник новог спортског директора "Куће фудбала", Владимира Матијашевића.

"Илић ће у хијерархији ФСС бити одмах иза Матијашевића, а изнад Горана Гркинића, који је од Горана Василијевића преузео место координатора млађих селекција", наводи овај спортски лист подсећајући да се у међувремену Илић није договорио са актуелним руководством црно-белих око његове евентуалне улоге у Хумској.

Током прве конференције за медије у својству спортског директора, Матијашевић је најавио промене у ФСС, а једна од њих биће и смена Милана Куљића, селектора млађе омладинске репрезентације Србије. Куљић пролетос на квалификационом турниру одржаном у нашој земљи, са којег су две репрезентације ишле директно на Европско првенство, није изборио пласман са кадетима, па неће наставити рад с њима ни у наредном циклусу када ће се момци рођени 2002. и касније такмичити у конкуренцији омладинаца.

ФСС једно време није имао функцију директора млађих категорија, која ће бити поново уведена и поверена 41-годишњем Пожаревљанину, који је својевремено био члан свих репрезентативних селекција рачунајући и сениорски тим, за који је одиграо 37 утакмица и дао четири гола.

Илић је наступао за млађе категорије Партизана од 1986. до 1996, када је дебитовао за први тим и до одласка у Галатасарај 2005. забележио 282 наступа у црно-белом дресу уз 127 постигнутих голова. После две сезоне у Турској и још две и по у Аустрији и Грчкој где је наступао за Салцбург и Ларису, Илић се вратио у Хумску у јануару 2010. и до пролећа 2019. одиграо још 321 утакмицу уз 32 поготка.

Каријеру фудбалера завршио је 23. маја на Стадиону "Рајко Митић" победом над "вечитим ривалом" Црвеном звездом и освајањем Купа, што је био његов 18. трофеј у дресу Партизана.

Недуго после те утакмице, Илић је отворено говорио о неслагању са актуелном гарнитуром руководилаца у Хумској.

Тај тихи сукоб трајао је током целе његове опроштајне сезоне, о чему су медији и писали, нарочито у периоду када се његов дугогодишњи саиграч и тадашњи шеф струке, Зоран Мирковић, налазио пред сменом због лоших резултата у првенству.

Као једна од највећих легенди црно-белих током целе каријере имао је пријатељске односе са асовима црвено-белих, попут Дејана Станковића, Марка Пантелића, Ненада Милијаша и других. 

На великој каријери честитали су му, на свој начин, и навијачи Црвене звезде са северне трибине.

"Тачно је, разговарали смо са Сашом Илићем, треба нам". Нови спортски директор ФСС Владимир Матијашевић потврђује за МОНДО да би легендарни фудбалер Партизана ускоро могао да се нађе у некој од улога у Савезу.

Након што је завршио дугу и успешну каријеру, легендарни фудбалер Партизана Саша Илић се мало "притајио", али није искључено да ћемо га опет гледати у српском фудбалу, у некој од улога у националној Кући фудбала.

Саша Илић је био омиљен међу саиграчима, али и међу фудбалерима других клубова. Према њему су увек имали поштовање, а саиграчи из Партизана (кроз многе генерације) увек су истицали њега као кључну фигуру за добру атмосферу, као важног чиниоца у свлачионици, тренинзима, припремама...

Управо је добру атмосферу у понедељак поменуо и нови спортски директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић током свог првог сусрета са медијима у новој улози. 

Позвали смо Матијашевића у вези са Сашом Илићем и он је потврдио да постоји простор за сарадњом.

"Рекао сам и јуче на званичној конференцији за медије да нам је циљ да у ФСС привучемо што веци број квалитетних људи који својим знањем, искуством и ауторитетом могу да помогну развоју фудбала у Србији и успеху свих насих репрезентативних селекција. Тачно је да смо разговарали и са Сашом Илићем, јер је реч о човеку који је играма, харизмом, понашањем и професионалним односом обележио једну епоху у насем фудбалу", рекао је Матијашевић за МОНДО.

Додао је да "није било речи о некој конкретној улози у Савезу".

"Био је то пријатељски разговор о свим актуелним догађајима и прилика да сазнамо какви су Салетови будући планови после завршетка играчке каријере. Са људима попут њега, увек има простора за сарадњу", рекао је спортски директор ФСС.

Недавно је у Савез ушао још један легендарни фудбалер Партизана - Момчило "Моца" Вукотић(69), који је уз легенду Црвене звезде Зорана Филиповића (66), добио улогу скаута.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар