Послао Паула да извиди ситуацију, па га првог убио

На Кајзерици, али и по кафићима у Врбику Паула је представљао ријечима “Ово ми је син!”, иако му није био биолошки отац. Водио га је на утакмице, објављивао фотографије с њим на друштвеним мрежама. А онда је дјечака безосјећајно искористио да провјери јесу ли сви укућани на броју и започео крвави пир. Само неколико минута раније ништа није слутило да ће се догодити један од најгорих злочина у новијој хрватској историји.  

Регион 05.08.2019 | 21:12
Послао Паула да извиди ситуацију, па га првог убио
Његове мотиве тужилаштво и полиција покушаће да нађу у мобилним телефонима жртава, прије свега Маје Тојагић, те убице, њеног партнера Игора Нађа. Како је потврдио Марко Рашић, начелник ПУ загребачке, полиција ради на расвјетљавању мотива злочина без обзира на то што је починилац мртав, па се тако анализира и садржај цјелокупне кореспонденције, обављају разговори са свим особама које би им могле расвјетлити мотив злочина.

Мехмед Крушко, који живи у истој трошној кући до Тојагићевих и који је са својом породицом старосједилац, само неколико минута прије злочина, око 21.20, разговарао је с Игором Нађом, пише Јутарњи лист.

– Имам ту једну хрпу био-отпада и стајао сам испред кад је наишао Игор. С њим је био Пауло, нешто испред. Иако је био мрак, препознао сам га. ‘Како је сусјед?’ питао сам га. ‘Добро’, одговорио ми је. Стајао је ту испред, али није прилазио. Светла код Тојагићевих била су упаљена, а мали Пауло се загледао кроз сваки прозор. Сад кад вртим филм, то ми је мало чудно. Игор је држао руке уз тијело. Питао сам га: ‘Како мали бебац?’ На то ми је одговорио: ‘Добро је, напредује. Само једе и расте!’ – присјетио се јуче комшија Тојагићевих, кому навиру сузе од призора који је затекао само неколико минута касније. Видно је потресен.

– Рекао сам му: ‘Лаку ноћ!’ Он је мени одговорио: ‘Лаку ноћ!’ Ја сам се окренуо, ушао у ходник и легао у кревет. Након неколико минута чуо сам два-три пуцња, кратку станку па опет исти број пуцњева. И тако два-три пута. 

Каже мени син: ‘Што је ово, као да је ратно стање’. Знате, чуо се неки звук као да меци ударају у лим. ‘Немам појма’, одговорио сам сину, али нисам излазио – прича нам потресени сусјед.

Три тијела у ходнику

Након неколико минута кроз други ходник дошао је сусјед Стјепан Грубина и позвонио му на врата. Мехмед Крушко описује нам те драматичне тренутке:

– ‘Зови Хитну, зови полицију. Побили су цијелу породицу Тојагић!’ рекао ми је Штеф и додао да су и њему гелери од метака ударили у врата. ‘Не могу да вјерујем’, одговорио сам му – прича нам Мустафа Крушко, који је само неколико минута раније видио Паула с Игором и ништа није слутило на злочин.

– Изашао сам и оно што сам видио – катастрофа! Пауло је лежао одмах лијево од врата у ходник, ноге женског тијела биле су напољу, а половина тијела унутра. Фиљка и Јосипа су биле у ходнику… Биле су погођене у главу. Све је било пуно крви. Катастрофа. Није за причати – говори Мехмед Крушко бришући сузе, још увијек потресен призором који ће тешко избрисати из сјећања.

(Јутарњи лист)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Капетан

05.08.2019 20:49

Када смакну хрватску породицу проради им желудац. Када смакну српску породицу Зец и бројне друге српске породице, као да су попили лимунаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

07.08.2019 19:14

за дом су спремни очигледно

Name

Др.Дабић

05.08.2019 20:58

Највећи злочин у новијој хрватској историји је олуја.

ОДГОВОРИТЕ