ЕСПН ни ријеч о Србији као конкуренту САД на СП-у!

Искусни новинар престижног ЕСПН Брајан Виндхорст анализирао је ситуацију у националном тиму САД уочи Светског првенства.

Кошарка 06.08.2019 | 12:07
ЕСПН ни ријеч о Србији као конкуренту САД на СП-у!
Американце ће у Кини да предводи један од најбољих НБА тренера свих времена Грег Попович, али он на располагању неће имати највеће звезде.

У протеклих неколико недеља уочи почетка тренинг кампа Попович је добио чак 15 отказа, између осталог од Џејмса Хардена, Ентонија Дејвиса, Демијена Лиларда...

Ипак, Виндхорст истиче да САД и даље има изузетно талентован састав на челу са Кембом Вокером и Кајлом Лауријем, а ту су и Харисон Барнс, Крис Мидлтон, Донован Мичел, Џејлен Браун, Брук Лопез...

Колумниста ЕСПН подсећа да су Американци последња два пораза на великим такмичењима, на Олимпијским играма 2004. и Светском првенству 2006. доживели због слабе бековске линије, док ће у Кини имати једну од јачих бековских постава на турниру.

Када су у питању главни изазивачи САД, Виндхорст је направио огроман превид не посветивши ниједну реч Србији, која ће у Кину доћи у најјачем саставу у последњих неколико деценија са НБА звездама Николом Јокићем, Богданом Богдановићем, Немањом Бјелицом и Бобаном Марјановићем, уз подршку Милоша Теодосића, Николе Милутинова, Марка Гудурића, Василија Мицића...

Виндхорст пре свега истиче да на Мундобаскету неће бити актуелног првака Европе Словеније и моћног тандема Лука Дончић – Горан Драгић, док наглашава најјачи састав Канаде свих времена, али је и он ослабљен отказом Џамала Мареја, мада су ту Кори Џозеф и Шај Гилџус-Аленсандер, а предвођен са клупе тренером НБА шампиона Торонто Репторса Ником Нурсом.

У причи су неизоставни Шпанци чија су основа Рики Рубио, Серхио Љуљ и Марк Гасол, мада нема Николе Миротића и Сержа Ибаке, те Грчка коју предводи МВП НБА лиге Јанис Адетокумбо.

Светско првенство почиње 31. августа, отвара га Србија против Анголе од 9.30 по нашем времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар