Јунајтед оборио рекорд - репрезентативац потписао!

Озваничена сарадња између Енглеза и клуба са "Олд Трафорда". Цена? Права ситница. . .  Званично: Мегвајер срушио Ван Дајка! Енглез постао најскупљи дефанзивац у историји фудбала.

Фудбал 05.08.2019 | 20:45
Јунајтед оборио рекорд - репрезентативац потписао!
Досадашњи фудбалер Лестера Хари Мегвајер потписао је данас шестогодишњи уговор са Манчестер јунајтедом за 80 милиона фунти и постао најскупљи одбрамбени играч на свету.

Све је озваничено овог поподнева, у еврима посао износи 87 милиона, а требало би да задужи дрес са бројем пет.

Репрезентативац Енглеске потписао је шестогодишњи уговор, уз могућност продужења сарадње на још годину дана. Рекорд за најскупљег дефанзивца до сада је држао Вирџил ван Дајк, који је прошлог јануара за 75 милиона фунти из Саутемптона прешао у Ливерпул.

"Када вам Манчестер јунајтед покуца на врата, то је невероватна прилика. После разговора са тренером, узбуђен сам због визије и планова које има за ову екипу. Јасно је да Оле (Гунар Солшер) гради тим за освајање трофеја. Радујем се сусрету са новим саиграчима и почетку сезоне", навео је Мегвајер.

Он је други најскупљи играч Премијер лиге, после саиграча Пола Погбе, који је у Манчестер јунајтед дошао за 89 милиона фунти из Јувентуса.

Мегвајер је треће појачање Јунајтеда овог лета, након што су на Олд Трафод дошли Арон Ван-Бисака из Кристал Паласа за 50 милиона фунти и Данијел Џејмс из Свонсија за 15 милиона.

"Хари је један од најбољих централних бекова данашњице. Он одлично чита игру и његово присуство се осећа на терену, уз способност да остане миран под притиском. Добро ће се уклопити у ову групу на терену и ван њега", рекао је тренер Јунајтеда Солшер.

„Црвени ђаволи“ сада имају разлог више да се надају повратку у Лигу шампиона. Одбрана напокон делује стабилно, а видећемо да ли ће довести још неко појачање до завршетка прелазног рока.

Њима је већ годинама горућа позиција дефанзивног везисте. Уколико је реше, могли би да се надају и нечему више од „само“ враћања у елиту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар