"Олуја" није карта за улазак у ЕУ

- Ако у Европу треба да се улази преко прославе “Олује”, шта ће ми таква Европа - поручио је министра одбране Србије Александар Вулин.

Србија 05.08.2019 | 12:59
"Олуја" није карта за улазак у ЕУ
Србији не треба таква Европа, у коју се улази преко прославе хрватске злочиначке акције “Олуја”, рекао је министар одбране Србије Александар Вулин, коментаришући изјаву хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић да Србија мора прихватити хрватски “Дан побједе”, ако хоће у ЕУ. 

– Ако у Европу треба да се улази преко прославе “Олује”, шта ће ми таква Европа? Каква је то Европа? Апсолутно је немогуће да једну злочиначку акцију, операцију, страшни злочин над мојим народом, ја треба да прослављам због било чега. Ко то може да натјера Србе да прихвате да је “Олуја” била праведна, нормална? – упитао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је истакао да је “Олуја” страшан злочин и погром, те да не зна државу на свијету која се радује протјеривању својих држављана и која сматра највећом побједом то што их више нема.

Коментаришући изјаву Китаровићеве да јој је жао што деведесетих није узела пушку у руке, Вулин је рекао да су Срби били убијеђени да је усташка идеологија давно поражена.

– Мислили смо да као што у Њемачкој не можете да нађете Нијемца кој ће рећи нешто лијепо о нацистима и покушати да нађе оправдање за Трећи рајх, Аушвиц и Матхаузен, да је тако и у хрватском народу – навео је Вулин.

Он каже да су Срби наивно вјеровали да Хрвати знају шта су урадили у Другом свјетском рату и да се кају због тога, те да су Хрвати, као и сви други народи који су били на страни нациста, схватили своју грешку и да се стиде оног што је урађено у њихово име.

Вулин је рекао да је занимљиво то што предсједник Црне Горе Мило Ђукановић шаље црногорског официра на прославу “Олује” у Хрватској, те запитао што га није слао прије пет година или десет, или одмах 2006. године када су постали независна земља. 

– Сад је нашао да их шаље. Очлигледно да се нешто промијенило у његовој глави. Велики је пораз Црне Горе што своју суштину налази само у антисрпству. Па нисте ви, ваљда, Црногорци, зато што сте антисрби? Немогуће да је једина вриједност која вас окупља – антисрпство, да сте најбољи пријатељ оног кога сматрате непријатељем Срба – рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, та црногорска политика слања изасланика на дан прославе убијања и протјеривања Срба ће завршити тако да ће на крају подићи споменик Секули Дрљевићу Црној Гори који је био црногорски усташа, како је и сам себе називао.

– Зар је могуће да је једини разлог вашег постојања антисрпство? Будите шта год хоћете, нико вам не замјера. Србија је једина земља на свијету у којој никад није било сумње да свако има право да се осјећа и зове како год хоће – рекао је Вулин.

Он је додао да је у Србији је одмах прихваћено да се муслимани називају Бошњацима, без иједне ријечи, а исто то важи и за Црногорце.

– А ви читаву своју политику темељите на томе да нисте Срби и да је српство зло. Није зло! Ви не морате да будете Срби, али ми који јесмо нисмо зло – рекао је Вулин.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

????

05.08.2019 11:12

Е мој Вулине, ова изјава ти је за домаћу употребу, мани се Олује врати се на оно од чега се живи, од рођења сам партиота, никакве користи од тога и сада имам пензију 189. КМ. мој Вулине??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

05.08.2019 11:17

Шта ти пришаш? Па ушли су већ у ЕУ преко прославе олује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста и овога

05.08.2019 11:23

Овај Вулин је министар одбране а није служио војску. Него су ове године измислили да као служи војни рок од 17 дана. Нико не зна ни да ли га је служио!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

05.08.2019 12:14

Без обзира што није служио војску али је потпунома у праву чекаћемо неку нову еуропу .

Name

Вулињак

05.08.2019 11:35

Вулине, све је то шупља прича, Хрвати су поштеном борбом добили дивну државу, на коју хајмо рећи "ваш" народ није пристао, па чак није пристао ни на аутономију, коју је Туђман нудијо. Сад је касно за све....било прошло, а таква прилика се не враћа.

ОДГОВОРИТЕ