Терзић: Пласман на ОИ је велики успјех!

Морамо бити задовољни.  Селектор српских одбојкашица Зоран Терзић рекао је да екипа мора да буде задовољна пласманом на Олимпијске игре.

Остали спортови 05.08.2019 | 18:27
Терзић: Пласман на ОИ је велики успјех!
Српске одбојкашице су се пласирале на Олимпијске игре у Токију пошто су у недељу увече освојиле турнир интерконтиненталних квалификација.

Србија је остварила све три победе у Вроцлаву, последњу и одлучујућу над домаћином Пољском.

"Морамо да будемо задовољни пласманом на четврте Олимпијске игре заредом. Пре 15 или 20 година је то био сан, само да одемо тамо. То је велики успех. Није била најбоља наша игра, али надам се да ће овим резултатом и замајцем, Европско првенство одбојкашице играти у још бољем расположењу и још бољој форми", рекао је Терзић после турнира у Вроцлаву.

Најефикаснија у победи над Пољском Тијана Бошковић честитала је пласман на Олимпијске игре.

"Знали смо да неће бити лако, Пољска има озбиљну екипу и играла је пред домаћом публиком која је била њихов играч више. Нисмо показале најважнију игру, али је најважније да смо победиле и да нисмо посустале", рекла је Тијана Бошковић.

Капитен екипе Маја Огњеновић је казала да је очекивала тешку утакмицу против Пољске.

"Веома сам поносна јер није било лако, заиста. Још нисмо на врхунцу форме, али на жељу и заједништво можемо да добијемо, некад не пресуђује суви квалитет. Пресрећне смо", казала је Маја Огњеновић.

Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић рекао је да је очекивао пласман на Олимпијске игре.

"Велика је важност овог турнира, нормално да је велико психолошко оптерећење. Екипа је показала због чега је светски и европски првак. Нећу да кажем да нисмо очекивали, очекивали смо. Ипак, Пољска је дала можда мало већи отпор него што смо очекивали", рекао је Гајић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар