Скандал мајстор није прокоцкао шансу: Титула за Кирјоса!

Кирјос одушевио, освојио титулу на турниру у Вашингтону! Аустралијанац Ник Кирјос победник је турнира Серије 500 у Вашингтону.  У финалу играча "нове генерације" снашао се талентованији, али и контроверзнији. . .

Тенис 05.08.2019 | 10:51
Скандал мајстор није прокоцкао шансу: Титула за Кирјоса!
Он је у мечу за титулу био бољи од руског тенисера Данила Медведева, 7:6 (6), 7:6 (4) после 97 минута игре.

Кирјосу је ово укупно шеста титула у каријери и друга у овој сезони, пошто је у марту освојио такође турнир Серије 500, у Акапулку. Тада је био бољи од Александера Зверева.

Била је то сјајна недеља за тенисера из Канбере. Не само што је узео трофеј, већ се при том сјајно и забављао, а ни у мечу са Медведевим нису изостале егзибиције у Кирјосовом стилу, твинери, атрактивни поени и разговор са публиком.

На меч лопти је поново питао жену из публике на коју страну да сервира. Послушао је и погодио ас после чега је пао на терен.

"Ово ми је била једна од најлепших недеља у животу. Направио сам огромне кораке. Постао сам пријатељ са момком који прави смутије, тачно зна какве смутије волим. Играо сам пинг понг са неком децом пре финала. Публика је заиста дивна, била је ово недеља коју нећу заборавити".

"Имао сам људе који су ме подржавали, били уз мене, никад нису изгубили веру у мене чак и када сам ја губио веру у себе. То много значи. Сјајно је освојити титулу, доказао сам и себи и људима који ме подржавају да и даље могу да играм на највишем нивоу", поручио је Кирјос.

Кирјос је осим 500 поена зарадио и чек на 365.390 долара, а Медведев је признао да је Аустралијанац одиграо одлично.

"Сви знамо колико добро Ник може да одигра када то жели. Ове недеље је желео да игра, било је заиста тешко играти против њега", изјавио је Медведев.

Рус је изгубио само један поен на свој сервис пре тај-брејка почетног сета. Кирјос је неутралисао сет лопту на 5:6, потом добио и наредна два поена и тако добио почетни сет.

У другом тај-брејку, Кирјос је био сигурнији, повео је са 5:3, потом је на 6:4 завршио посао ас сервисом.

Оба тенисера ће ове недеље играти на Мастерсу у Монтреалу, Медведев је у првом колу слободан, док Кирјоса очекује дуел са Британцем Кајлом Едмундом.

Ово је била његова недеља! 

Направио је стотине "мини-инцидената" у Вашингтону, али Ник Кирјос се на крају од публике у престоници САД, која га је толико пута инзервирала, опростио тек након подизања пехара - пошто је у финалу победио Данила Медведева у два сета - (7:6 (8:6), 7:6 (7:4)).

Контроверзном тенисеру из Аустралије ово је шеста АТП титула у каријери и друга ове сезоне, након што је претходно најбољи био у Акапулку.

У дуелу играча "нове генерацје" боље се снашао талентованији, мада су одлучивале нијансе у тај-брејку, а вреди истаћи да је Кирјос био далеко мирнији за разлику од меча против Стефаноса Циципаса, с тим да се и овога пута консултовао са људима из публике око сервиса.

Трећи пут заредом отишао је до навијача иза себе и питао "где да сервира" на меч-лопту, а изгледа да је и овога пута савет био добар - ако га је уопште било.

Због освајања 500 бодова на овом турниру Ник Кирјос ће скочити на АТП Листи до 30. позиције, а видећемо да ли може да задржи и константност у игри која је увек представљала проблем за њега, док је под знаком питања увек и мотивација.

Кирјос изгледа посебно мотивишу велики мечеви пошто ове сезоне има 5-1 скор са играчима из ТОП10, што је процентуално чак успешније и од Ђоковића који је добио више мечева (7-2).

Упркос повреди леђа која га је мучила и у финалу, Кирјос ће играти у Монтреалу.

Коментари / 0

Оставите коментар