Туркоглу грми на ФИБА: Ово је највећа крађа икада!

И не, не мисли на детаљ са Светског првенства 2010. године који се налази на фотографији испод наслова. . .

Кошарка 05.08.2019 | 17:11
Туркоглу грми на ФИБА: Ово је највећа крађа икада!
Кошаркашка репрезентација Турске у узрасту до 18 година изгубила је у финалу Еуробаскета од Шпаније (57:53), али уз доста контроверзи и спорних судијских одлука.

Млади турски кошаркаши неће бити незадовољни ни сребрном медаљом после велике битке на Волосу, али је први човек тамошњег Савеза, некада велики играч Хидајет Туркоглу, дигао глас после утакмице у покушају да заштити своје играче.

"Стварно је срамото ФИБА, стварно срамота... Ваше судије су нам украле златну медаљу, то је неопростиво и срамотно са оваквим суђењем", написао је Туркоглу на Тwиттеру.

Није нарочито неуобичајнео да се председници Савеза оглашавају после "спортских неправди", нарочито не на друштвеним мрежама, али пратиоци из Србије убрзо су подсетили некадашњег НБА аса и да је и сам био део много веће...

Туркоглу је био део репрезентације Турске која је као домаћин Мундобаскета 2010. године на доста чудан, да не употребимо тежи израз, победила Србију у полуфиналу.



Нећемо бити субјективни ако кажемо да су судије читав меч "гурале" Турску ка финалу, посебно у финалних пет минута, са нагласком на одлучујуће поене Керема Тунчерија - који је стајао у ауту у тренутку пријема лопте - што судије нису виделе.

Било би добро да је то била једина спорна ситуација са тог меча, али очигледно је да је Хидајет Туркоглу заборавио на оно што се десило пре девет година - у његову корист.



Штавише, није ни до нашег утиска. ФИБА се накнадно извинила.

"Знао сам да ћемо причати о томе и дуго сам се спремао за тај одговор. Причали смо о томе на борду ФИБА и закључили смо да су судије грешиле. То се у спорту дешава, притисак је био велики. Извињавам се због тога, али то је део спорта", рекао је председник Мајнини који се у Београду састао са представницима Кошаркашког савеза Србије у јануару 2011. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар