ПОР - Суперкуп: Бенфика осрамотила Спортинг!

Петарда на отварању сезоне у Португалији. . . !

Фудбал 05.08.2019 | 09:54
ПОР - Суперкуп: Бенфика осрамотила Спортинг!
Ако се по јутру дан познаје пред Спортингом је још једна сушна година и наставак чежње за титулом које нема од почетка 21. века. С друге стране, Бенфика као да потврђује примат у португалском фудбалу и оверава својих пет круна у последњих шест година. У лисабонском дербију за Суперкуп отворена је сезона у Португалу, а чета Бруна Лагеа одмах је свима ставила до знања са каквом ће се силом сусрести наредних месеци. Ни поштена борба, па касније ни туча, ништа није помогло Лавовима да избегну катастрофу - 0:5. 

Од првог до последњег тренутка Бенфика је газила ривала све док га није тотално "угазила". 

Рафа Силва и Пици били су ударна снага Орлова. Овај први начео је Спортинг на додавања Пиција у 40. минуту, а онда још два пута лепо послужио свог аиастента код тог првог поготка. Пици је погађао у 60. и 75. Како су смушени били Спортингови дефанзивци у већем делу меча најбоље ће илустровати та ситуација код гола за 2:0...   

У стрелце се уписао и дефанзивац Алекс Грималдо. Он је сјајно извео слободан ударац у 64. минуту, лопта је ударила у стативу, међутим голман зелено-белих толико није имао среће да га је лопта у лету погодила у леђа и завршила у мрежи. 

За тоталну катастрофу, па и бламажу Спортинга, побринуо се резервиста Чикињо. Пуче петарда у 90. минуту...

Бенфики је ово тек осми трофеј у овом такмичењу, по чему се изједначила са градским ривалом. Далеко најуспешније јесте Порто, са 21 пехаром Суперкупа. 

Ни Љубомир Фејса ни Андрија Живковић нису били у протоколу за ову утакмицу. 

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар