Потребна помоћ Ружици Јосиповић

Ружица Јосиповић из мјеста Љубаче код Тузле до 2018. године водила је сасвим нормалан живот, међутим тотални заокрет је настао након великих здравствених проблема који су довели до отказивања доњих екстремитета. За лијечење у Хрватској је потребно минимално 31. 000 конвертибилних марака, које породица није у могућности самостално прикупити.

Босна и Херцеговина 05.08.2019 | 09:14
Потребна помоћ Ружици Јосиповић
Педесетдвогодишњој Ружици Јосиповић у Клиници за неурологију Универзитетског клиничког центра у Тузли прошле године успостављена је дијагноза Мелитис вертебрае тхорацалис Тх2-Тх6 и од тада траје њена грчевита борба у којој жели поново стати на своје ноге.

Њена кћерка Зорица Дивковић за Клиx.ба каже да је све почело од проблема у предјелу стомака, а након урађене магнетне резонанце у Универзитетском клиничком центру у Тузли код Ружице су услиједиле слабост и утрнулост доњих екстремитета.

"Љекари су је успјели подићи на ноге, али у децембру прошле године поново јој се стање погоршало те је до данас непокретна и у кревету. И поред боравка у Универзитетском клиничком центру у Тузли и терапија у Бањи Илиџа у Градачцу она је још увијек непокретна, па се сада предлаже одлазак на лијечење у Загреб", каже Зорица Дивковић.

Према достављеном предрачуну, физикалне терапије у трајању од 12 седмица у Поликлиници Главић у Загребу коштају 31.000 конвертибилних марака које породица Ружице Јосиповић самостално није у прилици обезбиједити.

"Ови трошкови су без хране, смјештаја и лијекова, а уз маму мора бити још једна особа, што изискује додатне трошкове", додаје Зорица Дивковић, нагласивши да се о њеној мајци брине супруг Зоран.

Сви који желе посјетити Ружицу Јосиповић морат ће кренути пут Љубача надомак Тузле, на адресу Моранчани број 98, а могуће је контактирати и путем броја телефона 061/844-472.

Сви они који новчано желе помоћи Ружици Јосиповић уплате могу извршити на сљедеће бројеве рачуна:

За донирање из БиХ:

Раифеиссен банк д.д. БиХ
Ружица Јосиповић
Адреса: Моранчани 98, Тузла
Трансакцијски рачун: 1613000089383906

За донирање из иноземства:

Раифеиссен банк д.д. БиХ
Адреса: Змаја од Босне б.б., Сарајево, БиХ
Сwифт цоде: РЗБАБА2С
Ибан цоде: БА391613000089383906
Фулл бенефициарy наме: Ружица Јосиповић
Фулл бенефициарy адресс: Моранчани 98, Тузла

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар