У општини Челинац Дан жалости

Због погибије рођака Драгана Јанковића (28) и Немање Јанковића (22), те Бориса Шајиновића (38), који су у ноћи између петка и суботе настрадали у саобраћајним несрећама на подручју Челинца, у тој општини данас је дан жалости.

Република Српска 05.08.2019 | 07:50
У општини Челинац Дан жалости
"На дан жалости на јавним мјестима неће се одржавати програми јавног, културног и забавног карактера", саопштено је из општине Челинац.

Јанковићи, иначе браћа по стрицу, погинули су у суботу око 2.15 у челиначком мјесту Дубрава Стара, при слијетању аудија А4 у којем су се возили, а Шајиновић је настрадао у судару неколико часова раније, такође на подручју општине Челинац, у мјесту Брезичани. 

Узрок обје несреће се истражује, а они који су видјели возило у којем су страдали Јанковићи убијеђени су да је трагедији допринијела велика брзина.

"Казаљка која показује брзину остала је 'закуцана' на 205 километара на час у аудију А4", тврде они који су након несреће прилазили возилу.

Аутомобил, којим је, тврде, управљао Драган, иначе професионални возач, ударио је у дио моста, а затим се одбио на другу страну и пробио ограду, те завршио у ријеци Укрини. Пријатељ страдалих младића прича да је затекао стравичан призор.

"Када сам погледао у ауто, остао сам запрепаштен. Казаљка која показује брзину остала је на 205 километара на час. Очигледно је у питању брза вожња, ауто је откинуо ограду моста", рекао је он, док други не искључују могућност да је возач заспао за воланом, јер, како тврде, нема трагова кочења, те додају да се трагедија догодила на стотинак метара од кућа страдалих младића.

Посебно је потресна чињеница да су двојица рођака, по ријечима мјештана, страдала пред очима својих сестара. Немања је, судећи по доступним информацијама, у кобну суботу требало да прослави рођендан.

"Јанковићи су радили у Словенији и у петак су дошли кући на викенд да се одморе. Близу села је био турнир у малом фудбалу и ту су били кобне ноћи. У моментима несреће враћали су се кући", истичу мјештани.

Додају да су младићи сјели у ауди, а њихове сестре и момак од једне од њих су ишли другим возилом, за њима.

"Видјевши да су слетјели у ријеку, они су одмах скочили у воду, како би их спасили. Нажалост, спаса им није било", кажу мјештани, те додају да је ријеч о поштеним и вриједним младићима.

Борис Шајиновић, који је иначе из Теслића, живот је изгубио на само десетак километара од несреће у којој су погинули Јанковићи.

Тридесетосмогодишњак је страдао у петак око 22.50 када су се сударили ФИАТ, који је возио, те шкода октавија и ауди.

(Независне новине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БЛ

05.08.2019 07:54

Не схватам да је возио 205 км/х!?!! Ја познајем дионицу тога пута.. Предаје се преко пруге и до тога моста нема ни 1 км! Пут је асфалтиран сирине око 4 метра и немогуце је развити толику брзину. Затим писете да су из њих исле сестре у своме возилу. Знаци пратиле су њих идуци куци. Па колико су оне исле на сат ако су пратиле возило које иде 205 км/х!?! Зао ми младих зивота! Мислим да не треба писати не доказане информације.. Родитељима и родбини јос висе наносимо бол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не вјерујем

05.08.2019 10:00

И ја мислим да није могуце развити брзину од 205 км/х и јос при томе да нема трагова коцница на том дијелу пута гдје је су несретници удариили...

Name

XXЛ

05.08.2019 08:03

ЈАД И ТУГА....НЕДАЈ БОЗЕ НИКОМ ДА ТО ДОЗИВИ...МИСЛИМ НА РОДИТЕЉЕ И ОСТАЛУ БЛИЗУ РОДБИНУ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

05.08.2019 13:29

недај бозе ни највецем непријатељу!!!ово је зла судбина !!!! од ње се побјеци не мозе!!! усуд!!!! дубоко сауцесце породици!!!