ПЛ БиХ: Жељи дерби, Радник изгубио у Широком!

"Потоп" Радника на "Пецари"! Бијељинци, који су од 11. минута играли са играчем мање, доживјели убједљив гостујући пораз у Широком Бријегу.  Жељи три бода у дербију - Крпић срушио "племиће"! Тим са Грбавице савладао је Зрињски резултатом 1:0, а једини гол на мечу постигао је Сулејман Крпић у 59. минуту утакмице.

Фудбал 04.08.2019 | 22:30
ПЛ БиХ: Жељи дерби, Радник изгубио у Широком!
Радник је катастрофално отворио дуел са Широким Бријегом на "Пецари", примио два гола и остао са 10 играча већ у првих 30 минута, тако да ће у наставку меча имати изузетно тежак задатак да избјегне пораз.

Већ у петом минуту меча Дино Ћорић упутио је центаршут у срце шеснаестерца гостију према Марину Багарићу, који ипак није стигао до лопте.

Био је то наговјештај вођства домаћих, које је услиједило само пет минута касније.

Намјештао се Тони Јовић, тражио пукотину у одбрани Радника, а онда прелијепо погодио доњи десни угао немоћног Далибора Козића.

Да невоља никад не долази сама, показао је централни дефанзивац Радника Милош Симоновић, који је само пар минута касније оставио свој тим на цједилу.

Као посљедњи играч одбране срушио је стријелца водећег гола Јовића, а судија Ермин Сивац из Зенице без размишљања му показао црвени картон.

Успио је Радник након примљеног гола доћи до даха, али су Широкобријежани у 20. минуту стигли до другог гола, и то спектакуларног који је постигао Ћорић.

Ипак, тражили су гости индиректан ударац, с обзиром да је играч Широког Бријега превише подигао ногу, због чега Иван Шуберт није смио да реагује главом и спријечи његов пријем лопте, али арбитри нису сматрали да се ради о опасној игри и гол је признат.

Прву велику шансу Радник је имао у 39. минуту, када је шутирао Недим Мекић, али је Мартин Зломислић успио одбранити његов шут.

Пар минута касније расположени Ћорић поново је проиграо Багарића, који није био довољно прецизан и прилика за трећи гол је пропала.

У наставку није виђено много квалитетне игре, а других 45 минута обиљежила је велика нервоза, коју је јавним опоменама покушао да смири судија Сивац.

Велика гужва створила се на терену на истеку сата игре, након чега је арбитар из Зенице жутим картонима санкционисао Јовића (Широки Бријег), те Ђурића и Мекића, који је могао зарадити и искључење с обзиром да је намјерно одгнурнуо противничког играча

Задовољни са два постигнута гола, Широкобријежани нису много ризиковали, док Радник са играчем мање није успио направити нешто више.

Ипак, домаћи су у самом финишу стигли и до трећег гола, а коначно је погодио Багарић, за коначних 3:0.

Овим тријумфом Широки Бријег побјегао је из доњег дијела табеле, гдје остаје Радник, који ће у наредном колу пред својим навијачима имати тежак задатак против бањалучког Борца.

Широки Бријег ће, у дербију кола, поново бити домаћин, овај пут актуелном шампиону Сарајеву.

ШИРОКИ БРИЈЕГ - РАДНИК 3:0 (2:0)
/Јовић 10. Ћорић 30, Багарић 85/

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Зломислић, Ципетић, Квесић, Матић, Ћорић, Јовић, Марић, Станић, Ковачић, Багарић, Енин. Тренер: Денис Ћорић.

РАДНИК: Козић, Бечелић (46. Сушић), Радовић, Симоновић, Мекић, Попара (21. Деспотовић), Пецо, Максимовић, Карић, Ђурић, Шуберт. Тренер: Младен Жижовић.

Жељи три бода у дербију - Крпић срушио "племиће"! Тим са Грбавице савладао је Зрињски резултатом 1:0, а једини гол на мечу постигао је Сулејман Крпић у 59. минуту утакмице.

Дерби 3. кола Премијер лиге БиХ играли су вечерас на Грбавици Жељезничар и Зрињски, а меч је завршен побједом домаћег тима резултатом 1:0.

Тим који са клупе предводи Амар Осим био је знатно бољи ривал у првом полувремену, а најагилнији појединци били су Асим Зец и Дамир Садиковић, који су по два пута у овом дијелу игре угрозили голмана Зрињског Антонија Солду.

Зец је први пут запријетио у деветом минуту, када је побјегао одбрани ''племића'', али потом слабо шутирао, па се Солдо изборио са овом ситуацијом.

Крилни нападач тима са Грбавице поново се нашао у шанси у 31. минуту, када се на десној страни намјестио на ударац лијевом ногом, али се након доброг шута играча Жељезничара Солдо истакао још бољом интервенцијом.

Треба рећи и да је Зец у 18. минуту могао постићи погодак, нашао се сам испред Солде, али се према мишљењу помоћног арбитра приликом упућивања лопте од стране саиграча налазио у офсајд позицији.

Садиковић је у 24. минуту након слободног ударца дошао до лопте на лијевој страни, али није успио да из тешке ситуације, док је ближи поготку био у финишу полувремена, када је извео слободњак, а лопта ''фијукнула'' поред десне стативе гола Мостараца.

Плод надмоћи на терену над Зрињским убрали су у 59. минуту, када је поентирао Сулејман Крпић, након шута Мехмеда Алиспахића, искористио смушеност одбране Мостараца.

У 77. минуту, домаћи су били у шанси да ''испишу'' 2:0 на семафору – слободњак је извео Младен Веселиновић, Ренато Гојковић главом захватио лопту и умало постигао гол, те приморао Солду на гол-линији да реагује крајњим напором.

Са друге стране, Зрињски је опасан по гол Жељезничара био пет минута раније, када је Дарио Тичиновић упутио дубинску лопту према Ирфану Хаџићу, али је Филип Ерић успио да стигне до лопте прије једног од јунака Зрињског у реваншу квалификација за Лигу Европе против Утрехта.

Такође, у 74. минуту, једна акција Мостараца прекинута је због, према мишљењу арбитара, офсајд позиције, али, судећи по снимку, Зрињски је у тој ситуацији оштећен.

Друго полувријеме меча обиљежило је и указивање помоћи стријелцу побједоносног гола за домаће Крпићу, који је након једног дуела са Јаковљевићем незгодно пао, чак и изгубио свијест, али је брзо дошао себи након интервенције љекарског тима.

У четвртом колу, које је заказано за сљедећи викенд, Жељезничар ће у великом дербију бх. фудбала одмјерити снаге на стадиону ''Билино поље'' са Челиком, који је одлично отворио сезону освојивши, такође, седам бодова из прве три утакмице, док ће Зрињски након прве утакмице трећег квалификационог кола против Малмеа, која се игра у Шведској, на стадиону Под Бијелим бријегом угостити Звијезду 09.

ЖЕЉЕЗНИЧАР: Ерић, Стевановић, А. Зец, Крпић, Станић, Алиспахић (од 84. Хајдаревић), Садиковић (од 65. Зајмовић), Веселиновић (од 80. Мујезиновић), Бојо, Османковић, Сиповић. Тренер: Амар Осим.

ЗРИЊСКИ: Солдо, Гојковић, Чурјурић, Чирјак, Зломислић, Пезер, Стојкић, Лендрић, Јаковљевић, Тичиновић, Кадушић. Тренер: Хари Вукас.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 3. КОЛО:

Жељезничар - Зрињски 1:0 (0:0)
/Крпић 59/

Широки Бријег - Радник 3:0 (2:0)
/Јовић 10, Ћорић 30, Багарић 85/

Одиграно у суботу:

Звијезда 09 - Младост 1:1 (1:0)
/Ђелмић 32 - Црнички 64/

Вележ - Челик 1:2 (1:0)
/Брандао 17 пен - Хусеинбашић 47, Врховац 50/

Тузла сити - Борац 2:1 (0:0)
/Убипарип 63, 83 - Врањеш 66/

Сарајево - Слобода 3:0 (1:0)
/Ханџић 5, Хебибовић 76, 85/

ТАБЕЛА: Сарајево 7, Жељезничар 7, Челик 7, Тузла сити 6, Младост 4, Широки Бријег 4, Борац 4, Слобода 4, Радник 3, Зрињски 3, Звијезда 09 1, Вележ 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар