"Покер" Партизана за нову убедљиву побједу!

Фудбалери Партизана савладали су Мачву са 4:0 у трећем колу Линглонг Суперлиге Србије пред празним трибинама стадиона у Хумској.  Партизан игра: 4:0 у тишини за галаму у четвртак! Полувреме је било потребно Милошевићевим "новајлијама" у постави да забележе по "поен": Лутовац и Урошевић асистенције, Стевановић и Ожеговић голове. Погодили и Сума и Садик. Хумска - празна.  Прорадио златни Чукин дечко, ТСЦ-у не смета ни играч мање! Екипа из Бачке Тополе славила на гостовању Спартаку – 2:1.

Фудбал 04.08.2019 | 22:10
"Покер" Партизана за нову убедљиву побједу!
Партизан је поново Парни ваљак: Мачва без трунке шансе у Хумској, коначно погодио Садик. Стевановић и Ожеговић водили црно-беле до победе - 4:0.

Партизан је пред празним трибинама свог стадиона у Хумској улици дочекао екипу Мачве и одмах од старта им ставио до знања да желе да освоје сва три бода.

У првих десет минута су имали неколико опасних акција, а најбољу није искористио Ожеговић кога је проиграо Сума, па се овај спетљао и изгубио лопту. Свега неколико минута касније, Мачва је запретила преко Ђоковића, али је тај његов ударац био непрецизан.

Скоро па 10 минута касније видели смо и први погодак. Лутовац је прошао по десном боку, сјајном финтом избацио Тошића и упутио квалитетан центаршут који је Стевановић дочекао у казненом простору и главом спровео лопту у мрежу, за предност 1:0.

Стезали су обруч црно-бели. Нападали су константно, желели су тај други гол у првом полувремену и у 42. минуту после продора Урошевића по левом боку уследио је добар центаршут који је Ожеговић пресрео и главом тукао га голу Мачве и дуплирао предност Партизана.

Одмах на старту другог полувремена била је интересантна ситуација. Чинило се да је начињен прекршај над Ашћерићем, али је судија остао "нем", да би Ожеговић кроз средину добио употребљив пас, вукао је лопту до казненог простора Мачве, када је упослио Суму, а овај није имао тежак посао и додатно увећао предност на 3:0.

У 58. минуту, Саво Милошевић је направио принудну измену због повреде скочног зглоба Немање Милетића, па је уместо њега у игру ушао Зоран Тошић, а на позицију десног бека отишао је Лутовац.

Наставили су изабраници Саве Милошевића у готово истом ритму иако су имали чак три гола предности. Мачва је покушавала да запрети преко контри и полу контри, имали су неколико занимљивих покушаја после корнера, али су на крају остали без постигнутог гола.

Што се тиче Партизана, то није било све што су имали да кажу. Преко Умара Садика у последњим моментима утакмице, црно-бели су успели да постигну и 4. гол и да забележе нову убедљиву победу.

Интересантно је да фудбалери Партизана у овој сезони још увек нису примили гол, а у Линглонг Суперлиги Србије постигли су 5.

После две минималне победе у Срему и Велсу, и "тројке" у мрежи Конас Кија прошлог четвртка пред београдском публиком, дошао је тренутак да овај реновирани Партизан тренера Сава Милоевића одигра и прву првенствену утакмицу у Београду у сезони 2019/20.

Она ће бити "приказана" пред празним трибинама у Хумској због казне коју су навијачи црно-белих зарадили у финишу прошле, а клуб морао да одслужи на почетку ове сезоне.

На крају, четврта утакмица и четврта победа црно-белих без примљеног гола, уз четири лопте у мрежи црвено-црних као конкретна позивница партизановцима да у четвртак испуне трибине: Партизан - Мачва 4:0 (2:0)!

Црно-бели су повели у 19. минуту када је 16-годишњи Филип Стевановић, три вечери после првенца на међународној сцени, рутински постигао и први сениорски погодак за "Парни ваљак" у Суперлиги!

Момак рођен 25. септембра 2002. у Ужицу појавио се на "другој стативи" после идеалног центаршута Александра Лутовца са десне стране и хладнокрвно послао лопту главом испод Душана Пулетића. Остаће упамћено да је имао 16 година, десет месеци и десет дана када се уписао у књигу стрелаца за Партизан на првенственим утакмицама.

Голови, шансе, али и повреда...

Немања Р. Милетић угануо је скочни зглоб средином другог полувремена, због чега није могао да настави меч, па је Милошевић вратио Лутовца "уназад" на позицију десног бека, а на крило послао Зорана Тошића.

Мачвански "росонери" други пут су вадили лопту из своје мреже у 42. минуту, овог пута после акције по супротном боку, одакле је Слободан Урошевић центрирао, а Огњен Ожеговић одличном кретњом обезбедио себи зицер који није могао да промаши. Био је то први погодак 26-годишњака из Босанске Градишке од када се вратио у клуб са позајмице Арсеналу из Туле, а 17. рачунајући и период од трансфера из Чукаричког до одлска у Русију.

Четворица новајлија за које се Милошевић одлучио забележила су по "поен" већ после 45 минута игре: Лутовац и Урошевић асистенције, Стевановић и Ожеговић голове.

Како је почело друго полувреме, седми гол у црно-белом дресу, а први од 12. јула прошле године и утакмице са Рударом из Пљеваља, постигао је више пута отписани Сејдуба Сума. Нови-стари "плејмејкер" Партизана лагано је пратио Ожеговићеву борбу са чуварима, у коју је прекасно покушао да се умеша и голман Пулетић, па је лукав пас саиграча уназад само пласирао у небрањену мрежу за 3:0 у 49. минуту.

Сума није био стрелац на утакмицама Суперлиге од 13. децембра 2017. и "вечитог дербија" са Црвеном звездом, завршеног резултатом 1:1.

Шапчани, које са клупе и ове сезоне води бивши фудбалер црно-белих Дарко Тешовић, освојили су бод у мечевима са Војводином (1:3) и Инђијом (2:2), а ове недеље увече пред камерама ТВ Аренаспорт покушаће да искористе тишину и евентуалну деконцентрацију фаворита, којег већ у четвртак увече на истом месту очекује турска Малатија у квалификацијама за Лигу Европе.

Милошевић је у најави дуела са "пријатељским клубом" поручио екипи да нема разлике у важности између утакмица у Суперлиги и Европи, а да заиста мисли тако показао је и релативно малим бројем измена у постави у односу на претходни меч на међународној сцени. Три вечери после реванша са Велшанима изостали су Рајко Брежанчић, Ђорђе Ивановић, Зоран Тошић и Умар Садик, а шансу од старта добили протагоности код првог и другог гола, Лутовац и Стевановић, односно Урошевић и Ожеговић.

У протоколу није било Ивановића код домаћих, због картона, односно Марка Јеремића, Николе Ковачевића и Стефана Илића код гостију због повреда, док је први Јапанац у историји Партизана посматрао нове саиграче из ВИП ложе стадиона на којем је представљен у недељи за нама.

Такума Асано могао је да буде задовољан догађајима на терену, док ће за прве утиске о атмосфери и навијачима морати да сачека још четири дана.

Звезда у најави у Хумској 1. Само што је постигао први, Филип Стевановић додао је и други гол у дресу Партизана. Младом нападачу је погодак против Конахса толико дао крила, да је блистао на терену три дана касније против Мачве и водио црно-беле до друге победе у новом првенству - 4:0 (2:0).

Потпуно опуштен и савршено мотивисан, Стевановић је по левом крилу цепао одбрану Мачве, стварао јој огромне проблеме, а маниром искусног првотимца убацио се на другу стативу у 19. минуту и само спустио главом лопту у гол за 1:0.

До краја полувремена креирао је и акцију за други гол, код којег је Урошевић центаршутем погодио у главу Ожеговића, који је такође спојио два поготка на две узастопне утакмице и озбиљно запретио Умару Садику да би могао да га истисне из првих 11 Партизана. Успео је нападач Партизана и да асистира Сејдуби Суми за погодак. Свој посао је одрадио ове вечери за високу оцену.

Одговорио је Ожеговићу, додуше, Умар Садик у самом финишу утакмице, када је коначно успео да постигне првенац у дресу Партизана на званичним утакмицама и са те стране скине огроман терет са својих плећа... 

Четврта утакмица у новој сезони и четврта победа црно-белих. Сигурна, лака, без икаквих проблема. Нови Партизан Сава Милошевића делује као да нема никаквих сличности са оним тимом из прошле сезоне, који је писао неуспехе у серијама и деловао тотално безопасно за било којег ривала.

Четири победе, без примљеног гола, готово и без праве шансе за ривала. Висок пресинг, жесток притисак на противника, који на средини терена не може да нађе пролаз поред Здјелара и Шћекића и њихових "помагача" са свих делова терена. Још један меч у којем је Владимир Стојковић одгледао утакмицу из најбоље позиције на стадиону.

Једина мрља на победу је повреда Немање Милетића. Десни бек Партизана се повредио у дуелу са Милосављевићем, страдао му је зглоб и одмах је показао да не може да настави меч. Наставио је Александар Лутовац да игра бека до краја утакмице, али биће велики проблем за црно-беле ако Милетић не буде могао у четвртак да игра против Малатије.

Мачва је пробала, није се бранила језивим бункером као Конахс пре неколико дана на истом стадиону, али није имала шансу овог пута. Два ударца са дистанце лако је ухватио Стојковић.

Успео је Саво Милошевић и да без траума пошаље неколико нових играча на терен, да сачува Тошића, Брежанчића и Садика за четвртак, а да пружи прилику дебитанту Лутовцу, сасвим данас добром Урошевићу и, наравно, Стевановићу, који је добио награду за сјајну епизоду против Велшана.

Као у позоришту, генерална проба пред празним столицама је успела. У четвртак је оно главно, а делује да ће "глумци" бити на висини задатка пред пуним трибинама.

ПАРТИЗАН - МАЧВА 4:0 (1:0)
/Стевановић 19, Ожеговић 42, Сума 49, Садик 90/

Стадион: Партизана.
Играло се без гледалаца
Судија: Бојан Николић.

Партизан (4-2-3-1): Стојковић - Милетић (од 59. Тошић), Остојић, С. Павловић, Урошевић - Здјелар, Шћекић - Лутовац, Сума (од 61. Л. Павловић), Стевановић - Ожеговић (од 79. Садик).

Мачва (4-5-1): Пулетић - Пејовић, Мијаиловић, Ристивојевић, Тошић - Јовановић, Адамовић, Милосављевић, Божић (од 64. Марковић), Ђоковић (од 70. Вујасин) - Ашћерић.

Прорадио златни Чукин дечко, ТСЦ-у не смета ни играч мање! Екипа из Бачке Тополе славила на гостовању Спартаку – 2:1.

Чукарички је преболео елиминацију од Молдеа. Показали су Брђани да још имају млечне зубе када је у питању европски фудбал, али да имају талента- имају. Други тријумф у овогодишњој Линглонг Суперлиги остварила је чета Александра Веселиновића ( и то идентичним резултатом), пошто је као домаћин била боља од Радника – 1:0.

Довољно за стопостотни учинак и најаву лепих дана када је у питању будућност бело-црних. Током европских битака квалитет је демонстрирао нападач Брђана Слободан Тедић. Млади нападач је показао и вечерас да би могао да носи епитет златног Чукиног дечка. Управо је момак рођен 2000. године искреирао другу првенствену победу Чукаричког. Добро, не сам. У том седмом минуту Тедић је искористио асистенцију Ћирковића и, испоставиће се, постигао победоносни погодак.

Чукарички је био бољи ривал од Радника. Домаћа екипа је имала већи посед, више шутева у оквир гола, више изгледних прилика, али резултат је остао непромењен. Имала је и поред тога малобројна публика на Бановом брду шта да види. Ритам далеко изнад просека српске елите и отворена игра оба тима испунили су очи навијачима на Брду.

ТСЦ је уз Војводину апсолутни хит почетка Линглонг Суперлиге. После Вождовца и Млдости из Лучана тим из Бачке Тополе је скалпирао компије из Суботице. За максималан учинак у прва три кола и деобу првог места са новосадском Војводином – 2:1.

Тим Золтана Сабоа је у Суботици играо са играчем мање пошто је у 45. минуту искључен Борис Варга, али ни то није сметало гостима да се уздигнутих руку врате из Суботице.

ТСЦ је повео већ у трећем минуту поготком Ненада Лукића. Међутим, ствари су почели да се одвијају по жељи Суботичана у првом полувремену. Изједначио је Немања Обрадовић у 42. минуту, затим се на то надовезао поменути картон Варге.

Међутим, гости су наставили са агресивном игром. Добили су шест жутих картона, али на крају победили. До нова три бода дошли су захваљујући Дејану Милићевићу.

ЛИНГЛОНГ СУПЕРЛИГА - 3. КОЛО

Петак

Младост Лучани - Пролетер НС 1:1 (0:1)
/Павловић 51 - Чоловић 30пен/

Субота

Инђија – Напредак  1:0 (0:0)
/Томић 53/

Раднички Ниш - Јавор  2:1 (2:1)
/Михајловић 27п, 45п - Севић 17/

Војводина - Рад  5:0 (3:0)
/Матић 22, Ђуричин 23, Езе 45, Нешковић 75, 81/

Недеља

Спартак - ТСЦ 1:2 (1:1)
/Обрадовић 42 - Лукић 3, Милићевић 72/

Чукарички - Радник 1:0 (1:0)
/Тедић 7/

Партизан - Мачва 4:0 (2:0)
/Стевановић 19, Ожеговић 42, Сума 49, Садик 90/

Одложено

Вождовац – Црвена звезда



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар