Вучић: Срби нису нестали!

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да је поносан што су представници Срба из Црне Горе присутни на обиљежавању Дана сјећања на Србе страдале у злочиначкој акцији хрватске војске и полиције "Олуја", за разлику од представника црногорске државе који "славе" у Хрватској.

Србија 04.08.2019 | 20:50
Вучић: Срби нису нестали!
Вучић је изразио задовољство што су представници Срба из Словеније и Македоније дошли да одају помен страдалима.

"Данас су Срби, ма гдје да живе, апсолутно уједињени и знају шта им је чинити и убудуће. Ја сам за то захвалан /Милораду/ Додику, јер смо заједно покренули иницијативу за обиљежавање страдања Срба. До тада смо се стидјели својих погинулих, о њима смо тихо и шапатом говорили. Када су нам нам убијали и протјеривали стотине хиљаде људи ми нисмо смјели ништа да кажемо да неког не бисмо наљутили. Сви су гледали само како да окриве Србе", истакао је Вучић.

Он је навео да данас неки славе славодобитно, уз пјесме којима величају усташке нацистичке поздраве и у којима Србима пријете.

Он је поручио да је одговор на то да Срби и Србија нису нестали.

"Вечерас видите народ који зна да чува своје име и презиме, да се крсти у истој цркву у којој се крстио и да воли своју земљу и да с тиме дичи било гдје у свијету. Немојте да мислите да не умијемо да одговоримо снажније. Умијемо, али нећемо. Научили смо да не гријешимо", поручио је предсједник Србије.

Он је нагласио да ће наставити да одржава блиске везе са руководством Републике Српске.

"Наше је да водимо рачуна да имамо најбоље односе са Републиком Српском. Видите шта нам се десило када нисмо имали слогу... десила се `Олуја`", навео је Вучић.


 
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик указао је на значај слободе за српски народ на овим просторима, који је у прошлом вијеку највише страдао.

"Срби су најстрадалнији народ прошлог вијека", рекао је Додик испред Манастира Крушедол на централној манифестацији обиљежавања Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у хрватској оружаној акцији "Олуја" извршеној прије 24 године на Републику Српску Крајину.

Он је напоменуо да су Срби протјерани са својих вјековних огњишта из Хрватске, али да су уточиште нашли у Републици Српској и Србији.

Додик је подсјетио да су прошле 24 године од дана када је Хрватска донијела одлуку да очисти српски народ из Републике Српске Крајине.

Он је истакао да је пети пут Србија и Република Српска заједно обиљежавају Дан сјећања на жртве "Олује", те изразио захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу што је то иницирао.

"Ако Србија заборави `Олују`, нико о њој неће причати", истакао је Додик.

Он је указао и на погром српског народа који се сада дешава на Косову, као и на њихов тежак положај у Црној Гори.

Претходно је жртвама акције "Олује" парастос служио Његова светост патријарх српски Иринеј.

На обиљежавању су интониране химне Републике Српске и Србије.

Обиљежавању, поред српског члана Предсједништва БиХ, присуствују предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић премијери Српске Радован Вишковић и Србије Ане Брнабић.

Међу присутним су и предсједници Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и Скупштине Србије Маја Гојковић, представници Војске Србије, чланови удружења за његовање традиција ослободилачких ратова Србије и многобројни грађани.

Обиљежавање Дана сјећања заједно су организовале Србија и Република Српска.

(Агенције)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Ибро

04.08.2019 18:55

Нека призна Човиц Додику ста је било прије 24 год

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познати Хрватољуб

04.08.2019 18:59

Се лазно изјадао глупавој и слепој и распамеценој србадији углавном србадији руралног порекла,која по цитав дан трци по њиви и за кокосима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прије

04.08.2019 19:15

Неколико дана мост на пељесцу српски национални интерес а данас ово осјецам се као марсовац бас ниста нема логике овдје је.е луд збуњеног!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто

04.08.2019 19:16

Србија није тад заштитила Србе из Крајине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. К

04.08.2019 19:22

Сто сви срби се не преселе у Сбију. Из босне и Хрватске, и тако би најбоље било за све, јер се Срби осјецају да припадају домовини Србији å нароцито Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БаКире

05.08.2019 04:02

Зато сто је Босна заједно са Ликом, Кордуном и др. - српска област исто онолико колико је то, рецимо, Сумадија. То би било исто као када би неко предлагао Нијемцима да се одселе из Баварске у Бранденбург.

Name

ЈОВАН

05.08.2019 17:20

Види батице моземо се преселити али да знас да пола Босне(земље) иде у пакету са народом.То ме ми и тезимо,пресељењу и територије и народа.Бице брзо не брини.

Name

Ма

04.08.2019 19:24

Гдје је био план да не стану,не стали су.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУКА НИЈЕ ИСТА

04.08.2019 19:24

У Нису је заплако за Србима А данас ниста Дјелис нас предсједнице,муку смо ми просли и данс пролазимо предсједнице,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

04.08.2019 19:27

Говори су им руку на срце у реду, али како један другог помињу и хвале, поготово Александар, Шешељов потрчко, све их понаособ прозва именом, тобож да истакне које су то људске величине. Хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

стаса

04.08.2019 19:29

Најблизи сарадници хдз обиљезавају погром?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

04.08.2019 19:29

Срби нису нестали...само су промјенили агрегатно стање...у Хрватској су присутни у виду ваздуха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.08.2019 21:45

Нема их у Хрватској, ни у Сарајеву, а све мање и у Српској.

Name

Лала4

04.08.2019 19:33

И остали нису нестали Вуцко и Доско.Само палите ватру и тразите нови рат.Ал прво своје синове у прве редове марво јадна и цемерна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

04.08.2019 19:40

Нису јос ал нада задња умире....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко је издао

04.08.2019 19:46

За тешку судбину Срба у Хрватској криви су Срби издајници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политичка пропганда

04.08.2019 19:46

Додиг поново узурпира институцију предсјеника Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

04.08.2019 19:48

Свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хазим

04.08.2019 19:50

Ја сада ништа неразумијем. Јучер додик посеже хрватски национални интерес у скупштини Рс а данас пали свијеће за страдале србе. Који цинизам од вуцица и додика. Вучић се није ни у једној рјеци није критикао додика за посезањем националног интереса . Породицама свим настрадалим у олуји сућут .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратник

04.08.2019 19:51

Само флаутај лабрави, флаутај овцама које те безглаво слусају и прате.... , на путу пропасти и нестанка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

04.08.2019 19:54

У Рватској је до рата зивило 650.000 срба, од свију њих остао је само један србин Милорад Пуповац контраверзна особа. Срби су у Рватској нестали, да вам је икад било стало до њих залагали би се за повратак на своја огњиста, на залост и ти исти који су досли у РС из бивсе РСК су се уцутили, лијепо им у Бања луци , Приједору, Градисци, сто би се врацали на Банију, Кордун, Лику....у врлети и крс поред Б.луке..... Срамно за све нас србе јер смо рватима поклонили земљу вјековну , сад насли да серете кад всм требају поени, а продали сте србе у Рватској, тако цете и РС сутра, Косово је изгубљено давно. Коме ви висе лазете?? Срби у БиХ и РС це остати и опстати само ако зауставимо одлазак људи у друге дрзаве и ако се привреда покрене, ако не за 10 г.ми цемо срби бити статистицка греска у РС и БиХ, рвати су вец национална мањина, нека су није ми зао, имају ЕУ пасосе и одосе без повратка, босњаци преузели средњу Босну и цијелу долину Неретве, купили све и вратили се, постујем то и цијеним, а ми глупани све рапродајемо и нестајемо. Дат цу један примјер, у Истоцном Сарајеву је велика станоградња, гради се много станова, 98% купаца су босњаци јер су три пута јевтинији станови у односу на Сарајево. Наси кад продају некретнине у Сарајеву за дебеле паре арапима и босњацима, иду за Београд и Н.сад. Ми нестајемо и нас грунт, ко има паре има све и сву моц, то су босњаци који има у БиХ 2 милиона и кусур а нас 700.000. О цему прица Додик и Вуциц онда? Сад су рвати устасе и Олуја, а јуцер му браца и савезници, кад курсор окрене према Сарајеву и босњацима бит це нам боље, ова инат политика Додика це нас унистити. Пустите висе прице глупе. Радите конкретно да видимо резиутате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

04.08.2019 19:57

Ста увијек хвалис доду кад нас полако руси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

05.08.2019 05:07

НЕСТО РАЗМИСЉАМ, НАЈ БОЉЕ ЗИВЕ ЉУДИ У ДРЗАВАМА ГДЈЕ НЕ ПОСТОЈИ КУЛТ ЛИЧНОСТИ, НЕГО ФУНКЦИОНИСЕ СИСТЕМ. ГДЈЕ НЕМА ВЕЛИКИХ ВОЂА, ГДЈЕ СЕ НЕ ОКУПЉА НАРОД У ВЕЛИКОМ БРОЈУ ДА СЛУШАЈУ БАЈКЕ, А ОНДА ОДУ КУЋИ И НЕМАЈУ СТА ЈЕСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невенка

05.08.2019 06:01

А имало се времена, просло је 25 година да се неке ствари поправе, али о томе нико не прича , само се затезу односи, а врло добро се зна из којих разлога..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисмо Нестали

06.08.2019 15:54

само нас је све мање...таман под дрво...ко сто прогнозира велики србољуб.

Name

Мрки

05.08.2019 14:29

Ако нас будете бранили ко до сад Београд це имати три милијона становника.

ОДГОВОРИТЕ