Фотографија као позадина масакра

Твитер налог Патрика Крусијуса (21), масовног убице из Ел Паса, угашен је у суботу увече, неколико сати након што је свет обишла вест о крвавом нападу у "Волмарту" у којем је убио 20 особа и ранио на њих десетине. Једна фотографија, коју је наводно објавио на Твитеру у данима пре напада, можда открива позадину маскра.

Свијет 04.08.2019 | 17:15
Фотографија као позадина масакра
Наиме, Крусијус је на твом налогу објавио фотографију на којој је оружјем исписано презиме актуелног председника САД Доналда Трампа.

Како преносе амерички медији, Крусијус је фан америчког председника, посебно његове имиграционе политике и ставова о контроли куповине оружја.

Трамп се оштро противи миграцији у САД, предлаже нове, строжије миграционе законе који би фаворизовали млађе, боље образоване раднике који говоре енглески језик и укидање постојећег система добијања виза на основу породичних веза. Такође, Трамп обећава да ће изградити зид на граници са Мексиком, који ће зауставити прилив миграната из Латинске Америке.

Управо је и Крусијус велики противник доласка мигранта из тог дела света, што је и нагласио у свом расистичком манифесту, објављеном 20-ак минута пре масакра. У документу објављеном на озлоглашеном форуму 8цхаин, Крусијус говори о "инвазији Латиноамериканаца на Тексас", Крусијус је поменуо и првог човека САД.

"Знам да ће ме медији прозвати `белим супрематистом` и окривити Трампову реторику. Али медији су чувени по лажним вестима. Њихове објаве ће ово потврдити. Мој план је настао пре избора Трампа", написао је Крусијус. 

Трамп осудио напад
 
Председник Сједињених Држава Доналд Трамп осудио је масовну пуцњаву у трговачком центру у Ел Пасу, назвавши је "кукавичким чином".

"Данашња пуцњава у Ел Пасу није само трагична, већ и чин кукавичлука. Знам да сви заједно у овој земљи осуђујемо данашњи одвратни чин. Не постоје разлози ни оправдања које ће икада оправдати убијање невиних људи. Меланијине и моје мисли и молитве су с људима у Тексасу", поручио је Трамп на Твитеру.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

блбл

04.08.2019 16:18

Тероризам?

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

04.08.2019 16:37

УФ приче да је Трамп крив... већу глупост не прочита.. Америка има традицију оружја старију од задњег предсјегника и 3 године.. као и политику која се водила прије трампа, везано за расизам.. а све то данас има другачију позадину од видеоигара до 15 мин славе.. ко зна какав је психопрофил будале од убице... наивна је ово прича п трампу... и ми у Бих исто не требамо мигранте него поштен народ који жели да живи и радиа и не смета

ОДГОВОРИТЕ