"Ко је највећи играч свих времена? Новак, наравно!"

Познати амерички тениски стручњак Ник Болитијери нема дилему ко је најбољи играч свих времена.

Тенис 06.08.2019 | 11:29
"Ко је највећи играч свих времена? Новак, наравно!"
Болитијери, који има чувену тениску академију у Брадентону на Флориди и кроз чије су руке прошли шампиони као што су Моника Селеш, Андре Агаси, сестре Вилијамс, Марија Шарапова и многи други, изузетно цени Ђоковића.

Када су га недавно питали ко је најбољи играч свих времена, Болитијери је као из топа одговорио:

"Новак Ђоковић. Одлично се креће, опоравља брзо, игра скраћене лопте, сервира, веома је интелигентан на терену. Он је најбољи и сјајно је видети га опет на врхунцу игре. Оно што човека чини шампионом је када вам у животу не иде да успете да се вратите на врх", изјавио је Болитијери.

Када је реч о тенисеркама поново нема дилему.

"Код девојака то је Серена Вилијамс. Имао сам срећу да радим са многима, али Серена је класа за себе. Њен стил игре је различит. Игра исто, као да каже 'напашћу те од првог поена. Оно што јој се дешава сада када има дете и када није у најбољој кондицији је да удара лоптицу врло равно. Надам се да ће пронаћи пут назад, али те године рада са њом и Венус, њиховим родитељима Орасин и Ричардом се нешто предивно", искрен је Ник.

Неко ко има 88 година ( рођенда му је био 31. јула) и ко је целог живота у тенису свакако има шта да поручи младим играчима.

"Дајте све од себе. Никад не реците, ја то не могу. Нађите начин да то урадите. Данашња деца су суочена са много тога. Свет се обрнуо наглавце, ту су дрога, алкохол, насиље... Тренер може да остави трага на развој детета. Ако критикујете превише, дете оде кући и размишља како сте му рекли, 'па како ниси ударио ту лоптицу када су то сви успели? Онда не једе, не ради домаћи задатак, посегне за дрогом. Моја порука је, уживајте у оном што радите, немојте се жалити. Оправдања ником не плаћају рачуне", закључио је Болитијери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар