Званично: Кен на пет година!

Јуве нема фиксну клаузулу за откуп, али. . .  Евертон однео велику победу у преговорима са Старом дамом.  Кен у Евертону: "Имам побједнички менталитет!" Сада већ бивши члан Јувентуса је са ''карамелама'' договорио сарадњу на пет година.

Фудбал 05.08.2019 | 10:32
Званично: Кен на пет година!
Чекало се, чекало, чекало и коначно – ево га! Непуних сат времена пошто је објављено да је прошао медицинске прегледе на Гудисон Парку Мојзе Кен је обукао дрес Евертона и послао у свет прву фотографију као играч Карамела!

Евертон је с новим голгетером потписао петогодишњи уговор, а са Јувентусом је договорио трансфер који ипак не иде на 40.000.000 евра, већ на 30.000.000 европских новчаница и то са све бонусима. Обештећење износи 27.500.000 евра, уз још 2.500.000 евра у лако достижним бонусима.

Велику победу однео је Евертон у преговорима с Јувентусом пошто се изборио за то да нема фиксне клаузуле од 40.000.000 евра за повратак назад, на чему је Фабио Паратићи инсистирао од првих разговора. Јувентус ће, ипак, имати шансу да изједначи сваку понуду која би у будућности стигла за Кена, ма колико она износила.

“Јако сам поносан и почаствован што ћу носити дрес Евертона. Даћу све од себе за овај тим. Убеђен сам да је Евертон клуб који жели највише домете и да заједно можемо да постигнемо много тога. Клуб има велике амбиције и радићу марљиво да помогнем како бисмо испунили све циљеве“, изјавио је Кен за клупски сајт и додао:

“Навикао сам да побеђујем и желим да тај победнички менталитет усадим и у клуб. Надам се да ћемо заједно донети много среће навијачима“.

Менаџер Евертона Марко Силва, који је читаву играчку каријеру провео на територији Португала, за новог нападача свог тима има само ријечи хвале.

''Јак је, брз, са свим квалитетима које треба да посједује један офанзивни фудбалер иако има само деветнаест година. Талентован је, жели да ради и спреман је да нашем тиму пружи додатну дозу квалитета. Наравно, био је у великом клубу, сад је дошао у још један и спреман је за изазове које ова средина са собом носи'', поручио је бивши десни бек.

Упркос томе што је још тинејџер, Кен већ има три наступа за А селекцију Италије, а прошле сезоне постизао је голове на сваких 94 минута.

Британски медији наводе да је Кен имао уносније понуде од јачих клубова, али да му је Евертон једини гарантовао сигурну минутажу и место у стартној постави, пошто жели да се избори за своје место на Европском првенству наредне године.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: ЕвертонФЦ

Коментари / 0

Оставите коментар