Вашингтон: ''Луди'' Ник потопио Циципаса за финале!

Кирјос је циркузант, али се бори за титулу! Аустралијанац правио шоу у полуфиналном мечу турнира у Вашингтону против Стефаноса Циципаса, спасао меч лопту и обезбедио финални меч.  Два грчка презимена, један финалиста АТП турнира у Вашингтону. Противник Кирјосу у борби за титулу је све бољи Данил Медведев.

Тенис 04.08.2019 | 16:35
Вашингтон: ''Луди'' Ник потопио Циципаса за финале!
Где је Ник Кирјос, ту је и фешта. Аустралијанац је још једном потврдио да сваки његов меч, ма ко му био противник, није један од оних које смо навикли да гледамо.

Увек има драме, необичних потеза, гегова, комуникације са судијама, публиком...

Тако је било и на дуелу полуфинала турнира у Вашингтону, где је уз необилазну "циркуску" представу успео да савлада Стефаноса Циципаса, шестог играча света, и избори пласман у финале.

У неизвесном мечу, који је трајао нешто више од два сата, Кирјос је успео да спасе и меч лопту у тај-брејку трећег сета и направи преокрет - 6:4, 3:6, 7:6 (9:7).

Он је успео да добро забави гледаоце својим, сада већ чувеним, сервисима из руке, скечевима, попут "специјалне испоруке" Циципасових патика, али и неким заиста сјајним потезима.



У финишу меча, на меч лопту "консултовао" се са једним навијачем како да одигра кључни поен, а након што га је решио у своју корист и изборио финале, најпре се чврсто загрлио са својим "саветником", а тек потом пружио руку противнику.

Кирјос је тако други пут ове сезоне изборио финале турнира АТП серије 500, након што је то учинио крајем фебруара у Акапулку, када је и славио против Александера Зверева и освојио једини пехар у 2019. години.

Сада ће му ривал бити Данил Медведев, који је у другом полуфиналу славио против Петера Гојовчика у два сета - 6:2, 6:2.

То ће им бити други дуел у каријери, уједно ове сезоне, пошто је први на мастерсу у Риму у мају добио Кирјос резултатом 2:1.

Турнир Сити Опен у Вашингтону игра се за наградни фонд од 1.895.290 долара.



Као што се и очекивало, био је то меч који је публику константно држао на ивици седишта. Судар два момка неизмерног тениског талента са гчким презименима, од којих се очекује да освајају гренд слемове - Ника Кирјоса и Стефаноса Цицпиаса.

И Аустралијанац и Грк су народу у Вашингтону, на турниру АТП 500 категорије који се игра ан тврдој подлози са наградним фондом од 1.895.290 долара, пружили шоу какав се и очекивао, али је на крају након два сата и седам минута надмудривања бољи био Кирјос резултатом 6:4, 3:6 и 7:6 (7).  

Био је ово веома изједначен меч у којем су оба такмичара уписала исти број поена (91), исти број освојених првих (48/58), али и других сервиса 16/33. Луди Ник, како га већ многи зову због чудног, често бизарног понашања, до борбе за титулу стигао је пре свега захваљујући пакленим сервисима. Минуле ноћи је испалио 19 асова, те је укупно на пет мечева на турниру у престоници САД забележио до сада 93 неодбрањивих сервиса.

Колико је моћан тај његов сегмент игре и колико је он сигуран у њега, показао је тако што је на меч поен друго вече заредом питао неког из гледалишта где да сервира. Претходно је на тај начин остварио победу над Мађаром Норбертом Гомбошом, а сада је то урадио и против Циципаса којем је прво послао широк сервис у страну, да би потом све решио форхенд винером што је прославио поздрављањем са "саветником" из гледалишта.

Прави љубитељи тениса би рекли да тако понижава ривале, али Ник не мисли тако:

"Одговара ми када ми неко каже где да сервирам. Концентришем се на ту тачку и ударим из све снаге. Успео сам у томе две вечери заредом, надам се да ћу имати прилику за то и у финалу"

А у борби за пехар чека га све бољи Данил Медведев. Руски тенисер је показао класу у полуфиналном дуелу са Немцем Петером Гојовчиком тријумфом од 6:2 и 6:2. Ово ће им бити друго одмеравање, а у једином досадашњем у три сета ове године на шљаци мастерса у Риму бољи је био Аустралијанац.



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар