СЛС: Фешта на "Карађорђу", пенали у Нишу!

Раднички преокренуо са два пенала, дебакл Рада у Новом Саду! Фудбалери Радничког савладали су Јавор у трећем колу Линглонг Суперлиге Србије резултатом 2:1.  Победе домаћина у суботњим утакмицама 3. кола Суперлиге.  Фудбалери Инђије бољи од Напретка! Фудбалери Инђије победили су на свом терену Напредак са 1:0, у утакмици трећег кола Линглонг Супер лиге Србије.

Фудбал 04.08.2019 | 15:14
СЛС: Фешта на "Карађорђу", пенали у Нишу!
Раднички је дошао до преокрета након што је губио већ од 17. минута.

Стрелац гола за Јавор био је Севић, али радост гостију није дуго трајала – Нишлије су већ на полувремену имале предност захваљујући два пенала.

Стрелац оба поготка са беле тачке био је Михајловић, у 27. односно првом минуту надокнаде.

У другом полувремену Раднички је био бољи и значајно опаснији тим, али није успео да увећа предност.

До победе је у истом термину дошла и Војводина, која је "демолирала" Рад са 5:0 у Новом Саду.

Гости са Бањице су већ на полувремену имали три гола заостатка, а на листу стрелаца уписали су се Матић, Ђуричин и Океухие.

Рад се држао све до последњих 15ак минута, када је са два гола победу своје екипе оверио Нешковић, оба пута на асистенцију Бојића.

После Инђије, која је савладала Напредак, и друга два домаћина суботњег програма 3. кола Суперлиге уписали су победе.

Војводина је била веома убедљива против Рада - 5:0, а Раднички је преокретом дошао до три бода против Јавора - 2:1.

Гости су повели на "Чаиру" преко Ненада Севића у 17. минуту, али је Стефан Михајловић головима из пенала у 27. и првом минуту надокнаде првог полувремена обезбедио Нишлијама другу победу ове сезоне.

Много мање узбуђења виђено је у Новом Саду, где су саиграчи улепшали јубиларну 100. утакмицу Емила Роцкова на голу Војводине.

"Лале" су први пут ове сезоне играле на свом стадиону, пошто су завршени радови на постављању новог терена, а домаће навијаче играчи су почастили голеадом.

Серију је отворио Бојан Матић у 22, а само минут касније наставио Огњен Ђуричин. Питање победника и пре одласка на одмор решио је Езе, голом у 45. минуту, да би у финишу утакмице млади Михајло Нешковић са два гола запечатио судбину "грађевинара". Били су то први суперлигашки голови 19-годишњег младића.

Иако се није уписао у стрелце, сјајну партију ове суботе приказао је Петар Бојић, троструки аистент.

Екипа Ненада Лалатовића овом победом избила је на чело табеле, пошто има максималних девет бодова и гол-разлику 10:1, с тим да ТСЦ и Црвена звезда имају по утакмицу мање.

Фудбалери Инђије бољи од Напретка. Фудбалери Инђије победили су на свом терену Напредак са 1:0, у утакмици трећег кола Линглонг Супер лиге Србије. Нема напретка код Напретка, Инђија је чекала од 2011. године! Повратник у Суперлигу дочекао је победу на домаћем терену већ у другом мечу ове сезоне. Прошло је осам године од славља у елитном рангу српског фудбала...

Једини гол на овом сусрету постигао је Бранислав Томић у 53. минуту.

Повратник у Супер лигу Инђија је остварила прву победу у првенству и има четири бода из три утакмице, на четвртом месту на табели.

Напредак је претрпео сва три пораза и последњи је на табели.

У следећем колу Инђија ће играти у Београду против Рада, а Напредак ће у Крушевцу дочекати Партизан.

Брига на лицу Предрага Рогана!

Ни у трећој утакмици на клупи Напретка у новој сезони Линглонг Суперлиге Крушевљани нису успели да упишу макар бод, пошто их је после пораза од Чукаричког и Војводине, сада савладао и повратник у највиши ранг домаћег фудбала - екипа Инђије.

Тим из Срема чекао је од 2011. године повратак у Суперлигу и победу на свом стадиону у елити, а донео ју је Бранислав Томић у 53. минуту утакмице.

ИНЂИЈА - НАПРЕДАК 1:0 (0:0)

Судећи према искуствима из претходних сезона у домаћем шампионату - Рогану је тренутно "најклимавија" клупа у Суперлиги, обично је довољно да се вежу три или четири лоша резултата, па се потом спроводе чувене "шок терапије".

Посебно забрињавајуће за Крушевљане јесте да у сва три меча у овој сезони нису постигли ни гол, а већ следећег викенда на програму је дуел са Партизаном "под Багдалом".

Што се тиче тима тренера Срђана Благојевића - сигурно ће бити задовољан освојеним четвртим бодом у новој сезони, пошто су после пораза од црно-белих на "премијери" уписали бод у Шапцу, па победу пред својим навијачима.

СУПЕРЛИГА, 3. коло:

Инђија - Напредак 1:0 (0:0)
/Томић 53/

Раднички Ниш - Јавор 2:1 (2:1)
/Михајловић 27п, 45+1п - Севић 17/

Војводина - Рад 5:0 (3:0)
/Матић 22, Ђуричић 23, Езе 45, Нешковић 75, 81/

недеља

Спартак - ТСЦ 20.00
Чукарички - Радник 20.00
Партизан - Мачва 20.00

одиграно у петак

Младост - Пролетер 1:1 (0:1)
/Павловић 52 - Чоловић 30п/

одложено

Вождовац - Црвена звезда

ТАБЕЛА:Војводина 9, ТСЦ (-1) 6, Црвена звезда (-1) 6, Раднички 6, Младост 4, Инђија 4, Радник (-1) 3, Партизан (-2) 3, Чукарички (-2) 3, Спартак (-1) 3, Пролетер 2, Вождовац (-1) 1, Мачва (-1) 1, Рад (-1) 0, Јавор (-1) 0, Напредак 0.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар