Вориорси "одрешили кесу" и за Дрејмонда Грина!

Амерички кошаркаш Дрејмонд Грин добио је нови уговор у Голден Стејт Вориорсима, јавља Адријан Војнаровски.  Трио "ратника" остаје на окупу: Грину 100 милиона! Голден Стејт није успео да убеди Кевина Дурента да треба да остане у њиховим редовима, али са Томпсоном и Грином није било проблема.

Кошарка 05.08.2019 | 08:57
Вориорси "одрешили кесу" и за Дрејмонда Грина!
Грин и Вориорси су дошли до договора око продужења уговора, који ће на снагу ступити наредне сезоне, у вредности од 100 милиона долара на четири сезоне.

Једном од кључних чланова шампионских састава Вориорса ове сезоне већ следује 18,5 милиона долара, тако да је он практично "закључао" своју будућност на наредних пет година.

Грин је, поред три шампионске титуле, са "ратницима" дошао и до три позива на Ол-стар, епитета најбољег дефанзивца сезоне и многих других индивидуалних награда.

28-годишњи крилни центар је минуле сезоне имао просек од 7,4 поена, 7,3 скока и 6,9 асистенција по мечу за 31 минут на паркету.

Подсетимо, Вориорси су ове године већ "везали" Клеја Томпсона, са којим су се договорили око уговора према којем ће бек-шутер зарадити 190 милиона долара у наредних пет година.

Три од четири најбоља кошаркаша Голден Стејта остају на окупу!

Стеф Кари је потписао уговор на пет сезона у јулу 2017. године, и тренутно је најплаћенији играч НБА лиге, недавно је и Клеј Томпсон остао након понуде максималног уговора, док је од данас "закључан" и Дрејмонд Грин.

Универзалац "ратника" и један од најбољих дефанзиваца лиге договорио се око четворогодишњег уговора вредног 100 милиона долара -максимално што је могао да добије.

Грину је уговор са Голден Стејтом истицао следеће сезоне, али су Вориорси пожурили како би кошаркаша задржали и пре него што је помислио на то да би могао да оде из екипе, као рецимо Кевин Дурент - који се преселио у Бруклин Нетсе после три године у Окленду.

Продужење од четири сезоне не значи да "престаје" да важи претходни споразум Грина и Вориоса, него да ће њихова сарадња потрајати пет сезона - и бити вредна укупно 118 милиона долара.

Подсетимо, Голден Стејт у наредну сезону улази јачи за Данђела Расела, док су клуб напустили Демаркус Казинс, Шон Ливингстон, Андре Игудала, Јонас Јеребко...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар