РУС: Криховијак сломио Крила! Реми у два дербија!

Локомотива дошла до победе у 94. минуту.  Ништа – ништа у московском дербију! По бод за Спартак и Динамо.  Дзјуба спасао шампиона: Зенит дао оба гола, а узео само бод! Првак Русије избегао пораз од Краснодара - 1:1.

Фудбал 04.08.2019 | 14:17
РУС: Криховијак сломио Крила! Реми у два дербија!
Сломљена су Крила у 94. минуту! Мук је покрио Самару када је Криховијак у последњим секундама утакмице погодио мрежу и донео победу Локомотиви. У неверици је и Миодраг Божовић гледао са клупе Крила Совјетов. То је трећи узастопни пораз његовог тима у четири до сада одиграна кола – 2:1 (1:0).

А, само неколико минута пре тог последњег минута цео стадион у Самари је био на ногама. Крила су у 88. минуту дошла до изједначења, казнивши грешку одбране Московљана, која се поигравала с лоптом испред свог шеснаестерца.

Радост једва да се стишала, када је стигао хладан туш. Невероватан је начин како су домаћи примили гол. Дозволили су Локомотиви да им направи контру у последњем минуту меча, а онда и да Криховијак спакује главом у мрежу одбитак који је као свећа падао на метар од гола.

Провукла се Локомотива, узела је три бода када ни сама више није веровало. Али, није да није заслужила, била је боља током целог меча.

Ништа – ништа у московском дербију. По бод за Спартак и Динамо.

Велики дерби, велико интересовање, а на семафору – ништа. Спартак и Динамо су у московском дербију поделили по бод, без иједног постигнутог гола, па су на крају остали незадовољни навијачи и домаћег и гостујућег тима – 0:0.

Спартак је био фаворит. Номинално има јачи тим, домаћи терен, али је имао и играча мање од 35. минута, када је црвени картон добио Езекијел Понс. То је тотално покварило концепцију црвено-белих и све окренуло наглавачке. Због тога на крају Спартак може да буде задовољан, иако је очекивао три бода на конту.

Динамо је био бољи. Имао је већи посед лопте, дупло више удараца на гол, притискао је свом снагом да искористи ту бројчану предност на терену, али није вредело.

Имали су плаво-бели неколико добрих прилику, одличну шансу је промашио Панченко у 59. минуту, док је Спартак умало дошао до победе у последњим минутима меча, када се Каборе нашао у шанси.

Спас у последњи час! Није крај док то Артјом Дзјуба не означи. Био је Зенит на коленима, на ивици првог пораза у сезони, Краснодар је имао „тројку“ у рукама, а на крају кући односи само бод, пошто је примио гол у 91. минуту – 1:1 (0:0).

Умало је Зенит самог себе победио. Постигли су његови играчи оба гола, али је небескоплавима припао само бод. Играо се 80. минут када је летошње појачање Даглас Сантос послао главом лопту у погрешну мрежу!

Повео је Краснодар, иако је Зенит био бољи тим до тада. Колосалну шансу пропустио је Дзјуба у 71. минуту, главом је послао лопту поред гола.

Финиш меча су некако неозбиљно одиграли гости, шамарали су лопту као да је врућ кромпир, уместо да стану на њу и сигурним пасовима је чувају ван домашаја домаћих играча. И због тога их је стигла казна.

Одузели су играчи Зенита лопту на центру и у два додира су је послали у шеснаестерац где најбољи руски нападач Дзјуба овог пута није промашио – 1:1.

Извукао се Зенит, спасао се са ивице пораза. Још је непоражен у новој сезони, још је на врху.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА РУСИЈЕ - 4. КОЛО:

Субота

Урал – Ростов  2:2 (1:0)
/Пањуков 14, Иљин 81 – Шомуродов 67, Сигурдарсон 85/

Крила Совјетов – Локомотива  1:2 (0:1)
/Соболев 88 – Смолов 15, Криховијак 94/

Спартак – Динамо  0:0

Зенит – Краснодар  1:1 (0:0)
/Дзјуба 91 – Коста аг 80/



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар