Сане постаје најплаћенији играч у историји Бундеслиге!

Сане није у саставу Ситија за Ливерпул, до четвртка стиже у Минхен! Изгледа да више нема никаквих препрека за највећи трансфер овог лета. . .

Фудбал 04.08.2019 | 13:01
Сане постаје најплаћенији играч у историји Бундеслиге!
Барем пет пута поновио је Пеп Гвардиола у последњих месец дана да жели да Лерој Сане остане у Манчестер Ситију и да на њега најозбиљније рачуна, али је исто тако у другом делу реченице у сваком наредном обраћању био све прецизнији, објашњавајући да нема намеру да задржава играча који није срећан и који жели да иде. Све то време сам играч није се оглашавао, није се огласио ни до данас, али овог поподнева са више страна, и од немачких и од енглеских новинара, стижу потврде да је један од најбољих младих офанзиваца на свету коначно преломио: жели у Бајерн! 

Немачки огранак Скај спорта који се може сматрати врло респектабилним извором тврди да је договор практично постигнут и да се Сане очекује у Минхену најкасније до четвртка, када би требало да обави лекарске прегледе и стави параф на петогодишњи уговор са баварским великаном. 

Исти извор наводи да је Лерој Сане прихватио плату од 18.000.000 евра, те да би финализацију овог посла могао да спречи само некакав чудесни контра удар Ситија и јача понуда од ове. Сане тренутно у Манчестеру зарађује близу 5.000.000 евра по сезони и уговор му истиче 2021. Јасно је да у оваквој ситуацији, када се већ толико одмакло у преговорима, контранапад Грађана спада у домен научне фантастике.  

Такође, Билд је вечерас објавио да Санеа неће бити у саставу за сутрашњи меч Комјунити шилда између Манчестер Ситија и Ливерпула, јер ниједној страни није у интерсу да се ризикује евентуална повреда која би упропастила договор који је на видику. 

Многи ће се сада питати: А шта је са договором између два клуба? Званично, он за сада не постоји, али ако ћемо по Гвардиолиним речима онда ту не би требало да буде проблема. Пошто је Сане пристао да пређе у Бајерн - према наведеним најновијим информацијама - Сити му неће правити проблем. До пре неколико дана шушкало се о цифри од око 100.000.000 евра, да би јуче по први пут Грађани незванично поставили цену за свог брзоногог крилног нападача - 150.000.000. Уз такође незванично образложење да играч доказан у Премијер лиги ипак мора да вреди "који евро више" од, рецимо, Жоаа Феликса. 

Да ли ће се два клуба наћи негде на половини пута, или ће Бајерн искеширати тражено (што му свакако није проблем с гледишта касе и финансија), знаћемо већ почетком наредне недеље... 

Оно што убрзава овај посао свакако је чињеница да Баварци не смеју да уђу у сезону са својим "стакленим" крилима Команом и Гнабријем. До Ауди купа можда је и било неког двоумљења у том смислу, можда би се и одустало од Санеа да су Грађани још прошлог месеца одлучили да траже 150.000.000, међутим после повреда обојице (додуше не озбиљних), и Гнабрија и Комана у само два дана, више није постојала ни најмања дилема да треба кренути у коначну битку за немачког репрезентативца. 

Сане се и због нове Бајернове филозофије идеално уклапа као ново појачање. Румениге и Хенес желе да у будућности окосницу минхенског тима чине играчи који ће носити национални тим. Ту су за сада Нојер, Зуле, Кимих и Горецка. Сане је на вратима, у плановима Тимо Вернер и Каи Хаверц. Сва седморица пројектовани стартери за Мундијал у Катару...    

Али могао би да се нађе и покоји проблемчић у рају. Уколико се испостави да је информација о висини примања Лероја Сане тачна он би постао апсолутно најплаћенији играч у историји немачког фудбала. Испред Роберта Левандовског са 16.000.000. Пољак је више пута прошлог лета својим изјавама и наводном жељом да од оде "љуљао" свлачионицу Бајерна. Показало се више пута да се ради о изузетно сујетном типу, па ће и са те стране бити занимљиво видети како ће утицати најављени трансфер.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс  

Коментари / 0

Оставите коментар