Иванић прижељкује: Без примљеног гола на реванш!

Везиста Црвене звезде изнио своја очекивања и запажања пред дуел са Копенхагеном.

Фудбал 04.08.2019 | 18:43
Иванић прижељкује: Без примљеног гола на реванш!
Фудбалери Црвене звезде ослобођени су обавеза у Суперлиги Србије овог викенда, како би се што боље припремили за прву утакмицу 3. кола квалификација Лиге шампиона, у уторак против Копенхагена у Београду (20.45, пренос ТВ Арена Спорт 1).

Побједа доноси пласман у посљедњу рунду борбе за мјесто у Лиги шампиона, али и гарантовано учешће у Лиги Европе. 

Свјесни су црвено-бијели улога, али и тежине предстојећег ривала који је доста квалитетнији него претходно литванска Судува и фински Хелсинки.

"Сваки противник у овом такмичењу, чак и у првом колу квалификација, је првак неке земље, што значи да нема лаких ривала. Копенхаген је четири или пет пута већ био учесник Лиге шампиона и има запажену улогу у европским оквирима, посебно у претходних неколико сезона са тренером Солбакеном. Копенхаген је доста офанзивна екипа, директна, труде се да што бржим нападима дају гол. Сигурно нас очекује занимљива утакмица", рекао је Иванић за клупски сајт.

Звездин везиста, ипак, вјерује у рецепт који екипа увјежбава по захтјевима Владана Милојевића и његовог стручног штаба.

"Спремамо се, имамо бројне анализе које нам помажу да што боље упознамо противника. Једна утакмица у Београду неће ријешити све, трудићемо се током свих 180 минута да покажемо да смо боља екипа и да обрадујемо наше навијаче пласманом у плеј-оф Лиге шампиона, а самим тим и да добијемо шансу да у четвртом колу поновимо прошлогодишњи успјех. Копенхаген је састављен од неколико данских репрезентативаца, као и од интернационалаца и сигурно је да су они озбиљан противник, али ми знамо шта се од нас очекује и даћемо све од себе да то и остваримо".

Домаћи терен је увијек био од великог значаја за црвено-бијеле. Очекује се да тако буде и у уторак.

"Звезда је увијек фаворит када игра на домаћем терену јер ријетко гдје на свијету постоји оваква атмосфера као на 'Маракани'. Очекујем да остваримо повољан резултат, а увјерен сам да ће нас до њега носити пјесма са трибина. Утакмица без примљеног гола ће нам много олакшати реванш. Свјесни смо да морамо свих 180 минута да будемо максимално концентрисани, како нам се не би поновиле грешке из Хелсинкија", истакао је Иванић.

Владан Милојевић на располагању има неколико играча који могу да играју на више позиција, а међу њима је управо и некадашњи фудбалер Војводине и БАТЕ Борисова. Та разноврност би могла да буде и један од главних адута црвено-бијелих ове сезоне.

"Одлика квалитетних екипа је разноврсност, а ми смо показали од почетка сезоне да посједујемо управо тај квалитет. И овог пута ћемо припремити одређене детаље у игри који ће изненадити Копенхаген. Очекујем да сваки појединац који истрчи на терен може да ријеши утакмицу, очекујем да ћемо имати више расположених појединаца и да ћемо на крају тријумфовати", закључио је Иванић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар