Адетокумбо: Мијењао бих МВП титулу за злато на СП!

Један од најбољих кошаркаша на свијету јасно рекао који су му приоритети у каријери. Нада се добром учинку на предстојећем Свјетском шампионату. . .

Кошарка 05.08.2019 | 14:39
Адетокумбо: Мијењао бих МВП титулу за злато на СП!
Адетокумбо је, играјући за Милвоки Баксе, освојио награду за најкориснијег играча НБА лиге (МВП) током сезоне 2018/19.

Он ће бити прва звезда репрезентације Грчке на Мундобаскету у Кини, а уз српског центра Николу Јокића и прва звезда првенства.

Кошаркаш Милвокија и репрезентативац Грчке Јанис Адетокумбо рекао је данас да би мијењао признање најкориснијег играча НБА лиге за златну медаљу на предстојећем Свјетском првенству у Кини.

"Мијењао бих МВП титулу за злато у Кини. Увијек је посебан осјећај играти за репрезентацију. Немогуће је описати емоције када слушате државну химну. То је невјероватно искуство и увијек се осјећам поносно као први пут. Побиједити са репрезентацијом је невјероватан осећај", рекао је Адетокумбо за грчке медије.

Он је истакао и да ће, све док је здрав, увијек играти за национални тим, а на припремама Грчке су и његова браћа Танасис и Костас.

"Подстичемо једни друге да будемо бољи. Невјероватан је осећај што смо сва тројица заједно. Напорно смо радили да бисмо дошли овдје", рекао је најкориснији играч прошлосезонског регуларног дијела НБА.

Кошаркаши Грчке ће на Свјетском првенству играти у Групи Ф против Новог Зеланда, Бразила и Црне Горе, а турнир почиње 31. августа.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар