ПСЖ без Нејмара до Суперкупа!

Преокретом до трофеја! Најбољи клуб Француске наставио је са попуњавањем витрина на првој званичној утакмици сезоне.  Свеци у Кини одбранили престо, Рен пао за трофеј у Суперкупу! ПСЖ славио након преокрета у другом полувремену.

Фудбал 04.08.2019 | 12:23
ПСЖ без Нејмара до Суперкупа!
Пари сен Жермен је стигао до прве титуле у новој сезони.

Они су након преокрета успели да освоје Суперкуп Француске победивши Рен резултатом 2:1 у утакмици играној у кинеском Шенжену.

"Свеци" су до тријумфа дошли теже него што се очекивало, макар када је у питању фактор резултата. Тухелови изабраници су губили на полувремену, њихов противник је повео у 13. минуту преко Адријена Уноуа из, испоставиће се, јединог шута који су играчи Рена упутили током читавог сусрета.

Шампион "Лиге 1" је имао проблема са реализацијом прилика, контролисали су игру, али нису успели да изједначе резултат све до средине другог полувремена.

Ствар у своје руке је преузео најбољи фудбалер екипе Килијан Мбапе, који је у 57. минуту крунисао лепу акцију свог тима и искористио асистенцију Пабла Сарабије да резултат врати у егал. Парижани су наставили са нападима, а 15 минута након изједначења успели су да преокрену резултат и дођу до поготка који за њих значи први трофеј у сезони.

Стрелац је био резервиста Анхел ди Марија, који је заменио Андера Ереру, а погодио је сјајно из слободног ударца са око 25 метара.

Тухелова екипа тако наставља доминацију домаћим такмичењима, а верује се да ће ове сезоне поново кренути у поход на највреднији трофеј у Европи – пехар Лиге шампиона.

Они су се добрано појачали у овом прелазном року, трансфери које су извршили су балансиранији него што су били током претходних "пијаца", па екипа изгледа комептитивније. 

Стигли су Андер Ерера, који је дошао као слободан играч из Манчестер јунајтеда, Идриса Геј из Евертона, Пабло Сарабија из Севиље и Абду Дијало из Борусије Дортмунд. Парижани нису много трошили, а као главно питање овог лета за њих је статус Нејмара.

До затварања трансфер-прозора је остало још скоро месец дана, а неће бити чудно уколико Бразилац, који данас није био у саставу, напусти екипу.

Много зноја су морали да пролију Свеци не би ли у руке дограбили први трофеј у новој фудбалској сезони. Жилави, пре свега, борбени Рен дао је све од себе да загорча живот Парижанима, али у томе није успео. Килијан Мбапе и Анхел ди Марија су извели мали део магије и успели су да преузму ствари у своје руке  у другом полувремену и тако донесу славље прошлосезонском шампиону, 2:1 (0:1).

И пре него што уопште кренемо да причамо о детаљима са саме утакмице, морамо да напоменемо да се меч играо по изузетно лошим условима, свакако недостојним такмичења какво је Суперкуп Француске. Травната подлога на стадиону у Шенжену била је у катастрофалном стању, а бусени су летели на све стране при сваком јачем контакту играча са земљом. Такође, у дресу Светаца ни овај пут нисмо видели Нејмара, што је била додатна отежавајућа околност за Парижане.

И први таквом стању ствари, на почетку саме утакмице боље су се снашли фудбалери Рена. Након доста конфузије на средини терена, лопта је дошла до Бенџамина Борижеоа, који је сјајно центрирао и буквално у центиметар тачно пронашао Адријана Хунуа. И од 12. минута ПСЖ је на семафору имао резултатски заостатак.

Покушавали су Свеци до краја првог дела игре да се снађу и да бар дођу до изједначујућег гола, али им то једноставно није полазило од руке. Руку на срце, ни Рену нису дозволили нове нападе, па је шут Хунуаостао и једини који су номинални гости упутили током првог полувремена.

По истом рецепту наставили су Парижани и након одмора, али овога пута са доста више успеха. Заправо, први гол који је ПСЖ постигао био је готово “као преписан”. Маркињос је центрирао са готово истог места са којег је Борижео упутио лопту приликом поготка Рена, она је у шеснаестерцу пронашла Пабла Сарабију који је само додао до Мбапеа и ствар је била решена.

У 72. минуту је Џејмс Леа Силики направио велику грешку направивши фаул на самој ивици шеснаестерца. Била је то одлична прилика за директан шут на гол, а одговорност је преузео сјајни Анхел ди Марија. Погодио је без грешке, голман Рена се није ни померио и Свеци су били на прагу тријумфа.

Ипак, морали су добро да се потруде до краја меча не би ли задржали стечену предност. Флавијан Те, а потом и Едуардо Камавинга имали су лепе прилике да пред сам крај утакмице донесу поравнање прошлосезонском освајачу Купа Француске, али до тога није дошло.

Тако ПСЖ има више разлога за задовољство пред повратак у Француску из далеког Шенжена за почетак националног шампионата наредног викенда.

СУПЕРКУП ФРАНЦУСКЕ

ПСЖ - Рен 2:1 (0:1)
/Мбапе 57, Ди Марија 72 - Хуну 12/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар