Тексас: 20 мртвих, 26 рањених

Нападач наоружан пушком у суботу је убио 20 људи у "Wалмарту" у Ел Пасу и ранио их 26 прије него што је ухапшен, извијестиле су власти након најновије америчке масовне пуцњаве која је успаничене купце натјерала у бијег.

Свијет 04.08.2019 | 10:27
Тексас: 20 мртвих, 26 рањених
Многи од њих у тој прометној продавници куповали потрепштине за нову школску годину када их је захватило насиље, које се догодило само шест дана након што је наоружани тинејџер убио троје људи на фестивалу хране у сјеверној Калифорнији.

Објављујући број погинулих на конференцији за новинаре, тексашки гувернер Грег Абот (Грег Абботт) рекао је да је ово "један од најсмртоноснијих дана у историји Тексаса".

То је била осма најгора масовна пуцњава у модерној историји САД, након пуцњаве из 1984. у Сан Исидру у којој је убијена 21 особа.

Осумњичени је идентификован као 21-годишњи бијелац из тексашког градића Алена на подручју Даласа, нешто више од 1.000 километара удаљеног од Ел Паса.

Упитан у интервјуу за ЦНН о наводним узнемирујућим објавама осумњиченог на друштвеним мрежама, тексашки државни тужилац Кен Пекстон рекао је да га то уопште не изненађује.

"Мислим да би то могло помоћи у расвјетљавању зашто је то учинио", рекао је Пекстон. 

Телевизијска станица КТСМ објавила је на својим wеб страницама двије фотографије наводећи да је на њима осумњичени снимљен сигурносним камерама у тренутку када је улазио у "Wалмарт".

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Са стране

04.08.2019 08:39

Из Тексаса се журка пренела у Охајо, у Дејтон. И тамо се броје мртви. Озбиљно поремећена нација, са озбиљно поремећеним системом вредности. Додуше, шта све чине по свету негде се мора вратити.

ОДГОВОРИТЕ