"Нисам оставио Њукасл, нећу ни Фулам!"

Александар Митровић велики је оптимиста пред почетак нове сезоне, у којој са лондонским клубом жели да избори повратак у Премијер лигу.

Фудбал 03.08.2019 | 14:20
"Нисам оставио Њукасл, нећу ни Фулам!"
Репрезентативац Србије Александар Митровић потврдио је овог лета да је од оних специфичних фудбалских "глава", које ретко када бирају једноставна и лагодна решења.

После испадања Фулама из Премијер лиге лако је могао да промени средину, можда чак да оде у Кину и добро напуни џепове, како су урадили многи европски асови у напону снаге, али "Митар" је потписао нови уговор са својим клубом.

На пет година!

У суботу поподне, на гостовању Барнслију, почеће још једну сезону енглеског Чемпионшипа, чија је свакако једна од највећих звезда.

"Нисам човек који бежи од проблема. Нисам напустио Њукасл када је испао пре три године, па нећу ни Фулам. Овај клуб је мени и мојој породици пружио много љубави, у време када сам био у тешкој ситуацији", подсетио је Митровић на зиму 2018, када га је Славиша Јокановић довео на позајмицу из Њукасла, где је таворио код Рафаела Бенитеза.

"ВАР? Нисам одушевљен"

Да може да промени једну ствар у фудбалу, то би било...

"Укинуо бих ВАР. Нисам одушевљен тиме, можда због лошег искуства са Светског првенства. Срећан сам што га ове сезоне нећемо имати у Чемпионшипу".

"Нећу да одем из Фулама, сада када је њему тешко", додао је Србин.

Иако у септембру пуни тек 25 година, Митровић је у каријери прошао много тога. И са Фуламом је доживео радост због повратка у Премијер лигу, па разочарање када су схватили да нису довољно добри да у њој и остану.

"Желим да осећам страст и да сваку утакмицу играм пуним срцем. Фулам ми даје управо то. Имам поштовање клуба, љубав навијача, саиграча и особља. Сваки пут када изађем на терен 'Крејвен Котиџа' осећам срећу".

Зато и није желео да оде, рецимо у Вест Хем.

"Овде се будим срећан, једва чекам тренинг. За неке ствари не постоји цена".

Митровић сматра да је менаџер Скот Паркер по фудбалској филозофији сличан Јокановићу и да ће то клубу донети успех.

"То што је Скоти добио поверење на дуже стазе утицало је на моју одлуку да останем. Мислим да ће унапредити целу екипу. Очекујем да у Чемпионшипу будемо доминантни у већини мечева".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар