Моћан тим Звезде за сезону 2019/2020.

Последња цигла зазидана. . .  Кошаркашки клуб Црвена звезда комплетирао је тим за наредну сезону довођењем америчког плејмејкера Лоренца Брауна.

Кошарка 03.08.2019 | 17:49
Моћан тим Звезде за сезону 2019/2020.
Браун, који има 28 година и 103 НБА утакмице иза себе, представљаће велико појачање за црвено-беле у напорној сезони која следи.

Управа и челни људи клуба урадили су велики посао овог лета, пошто су поред Брауна у клуб још дошли повратници Огњен Кузмић и Чарлс Џенкинс, као и искусни Дерик Браун и Џејмс Гист.

То није све, Звезда је задржала језгро прошлогодишњег тима, пошто су уговоре продужили Бранко Лазић, Филип Човић, Бориша Симанић, Огњен Добрић, Били Берон, Мохамед Фаје и Стратос Перпероглу.

Тим Звезде за сезону 2018/2019:

ПГ: Лоренцо Браун, Филип Човић.
СГ: Били Берон, Чарлс Џенкинс, Бранко Лазић, Немања Ненадић.
СФ: Стратос Перпероглу, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Алекса Раданов.
ПФ: Дерик Браун, Бориша Симанић, Мохамед Фаје.
Ц: Мајкл Оџо, Џејмс Гист, Огњен Кузмић.

Тим је комплетиран, тренер Милан Томић је прошле сезоне свим играчима дао прилику, међутим кошаркаши попут Немање Ненадића и Алексе Раданов нису успели да се изборе за константне минуте и видећемо да ли ће остатити у клубу.

Такође, ту је и питање Борише Симанића који је продужио уговор, али и за којег постоји интересовање Фенербахчеа. Ту је и Огњен Кузмић, који је доживео тешку саобраћајну несрећу и који сигурно неће бити спреман за почетак сезоне.

Због тога би продаја Симанића могла да се одложи јер ће црвено-бели на старту такмичарске године имати једног класичног центра – Мајкла Оџа. Гист ће покривати ту позицију, а у "смалл балл" постави на "пет" би могли да се спусте Браун, односно Фаје.

Уколико припреме буду прошле без проблема и повреда, Звезда не би требало више да буде активна на тржишту као купац.

"Лоренцо Браун је након Дерика Брауна и Џејмса Гиста треће појачање КК Црвена звезда мтс у овогодишњем прелазном року. У клуб су се током лета вратили Чарлс Џенкинс и Огњен Кузмић, а уговоре су обновили Бранко Лазић, Филип Човић, Бориша Симанић, Огњен Добрић, Били Берон, Мохамед Фаје, Стратос Перпероглу, чиме је обављен велики посао у прелазном року, а Црвена звезда спремна дочекује изазовну такмичарску сезону 2019-2020", пише на званичном сајту Црвене звезде чиме се ставља до знања да је прелазни рок за њих, барем за сада, завршен.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар