Божићна "битка за Лос Анђелес", Јокић чека Зајона!

Креатори распореда НБА лиге за сезону 2019-20 завршили су велики посао. За сада је "процурео" распоред за престижни датум, 25. децембар.

Кошарка 03.08.2019 | 20:59
Божићна "битка за Лос Анђелес", Јокић чека Зајона!
И ове године ће се на католички Божић играти пет мечева регуларног дела НБА лиге.

Као и обично, на сцени ће бити екипа Леброна Џејмса, који је 2018. доживео озбиљну повреду препона управо на Божић, када су његови Лос Анђелес Лејкерси гостовали Голден Стејт Вориорсима.

Овог пута - какво "изненађење"! - креатори распореда одлучили су да на велики празник снаге одмере градски ривали, Лејкерси и Клиперси, који су се током лета озбиљно појачали и очекује се да буду међу главним кандидатима за титулу.

Уз раме Џејмсу сада је Ентони Дејвис, доведен у великом "трејду" из Њу Орлеанса, док ће Клиперсе предводити двоструки, актуелни МВП финала плеј-офа Кавај Ленард и доскорашњи члан Оклахоме Пол Џорџ.

Први пут од одласка у НБА, на Божић ће заиграти репрезентативац Србије Никола Јокић, чији Денвер Нагетси ће дочекати Њу Орлеанс Пеликансе, са првим пиком јунског драфта, робустним Зајоном Вилијамсоном, сјајним плејмејкером Џруом Холидејом, појачањима попут Брендона Инграма, Дерика Фејворса, Џеј Џеј Редика, али и Италијана Никола Мелија, који је стигао из Фенербахчеа.

У осталим мечевима празничног програма састаће се Голден Стејт и Хјустон, Торонто и Бостон, а у могућој најави финала Истока ће Филаделфија Сиксерси угостити Милвоки Баксе.

Репторси, актуелни шампиони, играће на Божић после паузе од 18 година.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар