Роџерс куп: Надалу тежак жријеб!

Али и олакшан посао одсуством Федерера и Ђоковића! Организатори Роџерс купа у Монтреалу објавили су жреб за то такмичење.

Тенис 03.08.2019 | 10:51
Роџерс куп: Надалу тежак жријеб!
Први носилац турнира биће Рафаел Надал, у одсуству Новака Ђоковића који је одлучио да одмори пред Мастерс у Синсинатију и УС опен.

Надал је добио изазов већ на старту, јер ће за противника у другом колу (у првом слободан) имати Аустралијанца Алекса де Минора.

У трећем колу противник ће му највероватније бити Белгијанац Давид Гофан, а у четвртфиналу му је пројектован дуел са увек неугодним Италијаном Фабијом Фоњинијем, или са Хрватом Борном Ћорићем

Други носилац турнира биће Аустријанац Доминик Тим, који у суботу игра финале Кицбила против Алберта Рамоса.

Он ће у другом колу играти против боље из дуела Ербер – Шаповалов, а затим му један од противника может бити или Саша Зверев или Данил Медведев.

Управо ће Зверев бити трећи носилац, у одсуству Роџера Федерера који се одлучио на исти потез као Ђоковић. Његов противник у другом колу биће бољи из дуела Фучович – Нори.

Немац би у трећем колу могао на нашег Душана Лајовића, који за противника у првом има шампиона Хамбурга Николоза Басилашвилија. Да би дошао до Зверева Душан би затим морао да победи и бољег из дуела Штруф – Цонга.

На Роџерс купу учествоваће и Ласло Ђере, који на почетку игра против Чилеанца Кристијана Гарина, а ако њега прође очекују га дуели са Изнером, а можда и Кирјосом.

Кирјос ће одиграти занимљив меч у првом колу против Британца Кајла Едмунда, док ће највећи спектакл вероватно приредити Стен Вавринка и Григор Димитров.

Роџерс куп почиње 5. августа и игра се до 11, а титулу брани Надал који је у прошлогодишњем финалу савладао Грка Стефаноса Циципаса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар