Чемпионшип: ''Лудница'' на старту ''најлуђе лиге''!

Енглези, добро дошли назад: Почело је лудо! Шест голова на отварању сезоне у Чемпионшипу!

Фудбал 02.08.2019 | 23:24
Чемпионшип: ''Лудница'' на старту ''најлуђе лиге''!
Чекали смо, чекали и дочекали! Почела је дуго ишчекивана фудбалска сезона на Острву. И то како. Како се само могло пожелети и сањати. Лутон је у уводном мечу првог кола дочекао Мидлзбро, а у веома занимљивом мечу пуном преокрета, невероватних погодака и одбрана, бодови су на крају подељени, 3:3 (2:2).

А кренули смо већ у седмом минуту. Џонсон је извео корнер са десне стране терена, одбрана Шеширџија је то рашчистила, али само на кратко, пошто је лопта поново дошла до истог фудбалера. Овај је поново набацио у шеснаестерац, али је овога пута лопта завршила на глави фудбалера Мидлзброа, Ешлија Флечера, који је са петерца убацио лопту у мрежу за славље великог броја гостујућих навијача који су дошли да испрате меч против Лутона.

Међутим, то није нимало поколебало новопеченог члана Чемпионшипа да узврати ударац. Напротив, поравнање смо видели само неколико минута касније. И био је то погодак за памћење и сигурно један од голова који ће ући у конкуренцију за погодак не само овог уводног кола, већ и читаве сезоне.

Лопта је након корнера рашчишћена, али је дуго обигравала око шеснаестерца гостујуће екипе. На крају је дошла до Бредлија, који је сјајним волејом „распалио“ по лопти која је завршила у горњем левом углу гола за потпуно одушевљење на Кенилворт Роуду.

И само седам минута касније нови гол и поново након корнера. Шини се прихватио улоге извођача ударца из угла и сјајно је центрирао на петерац где је лопту главом сачекао Крани и потпуно окренуо воденицу на страну Лутона.

Но, ни ту није био крај головима у првом полувремену, а могло је да их буде и много више. Виђене су и по нека пречка, статива и неколико солидних шутева који су завршавали тик поред гола. Али у 37. минуту је Асомбалонга ипак био далеко прецизнији. Тачније, голман Шеширџија занимљивог презимена Слуга направио је кардиналну грешку и испустио лопту коју је једноставно морао да одбрани. Тако се на паузу ипак отишло резултатом 2:2.

И по повратку са одмора гледали смо право лудило на терену. Трчало се са једне на другу страну и темпо је био тако висок да је просто било задивљујуће гледати све те шансе и жар који се осећао у ваздуху на Кенилворт Роуду.

На нови погодак чекали смо до 68. минута, а он је означио нови преокрет. Био је то још један феноменалан гол који је са ивице шеснаестерца постигао Винг. Лопта је само улетела у горњи десни угао, а голман домаћих ту није могао да уради апсолутно ништа.

А само 15 минута касније чинило се да је све готово. Фудбалери Шеширџија направили су глупост и судија Ленгфорд је показао на белу тачку, па је Мидлзбро имао прилику да реши меч. Улогу извођача преузео је Асомбалонга, али није био прецизан и драма је настављена.

И казна је стигла у 85. минуту утакмице. Одбијала се лопта од сваког могућег фудбалера Мидлзброа у одбрани све док није стигла до Колинса који је био потпуно сам на левој страни и по земљи је проследио лопту у мрежу за 3:3. Било је довољно времена за још један гол.

А он је умало виђен само два минута пред крај утакмице. Поново су Шеширџије могле да дођу до преокрета, али овога пута нису биле те среће, тачније у томе их је спречио већ поменути голман Рендолф, који је фантастично одбранио два шута Лутона пред последњи судијски звиждук.

Тако је ипак остало 3:3, уз наду да ће ово бити само почетак још лепших ствари ове сезоне на теренима у Енглеској. Добро нам дошли назад!

ЧЕМПИОНШИП - 1. КОЛО: 

Петак

Лутон - Мидлзбро 3:3 (2:2)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар