Крај ''Трке кроз Србију'': Жута мајица Салвадору!

Италијански бициклиста побједник 59. издања трке.

Остали спортови 02.08.2019 | 20:21
Крај ''Трке кроз Србију'': Жута мајица Салвадору!
Бициклиста Нортвејв Кофилока Енрико Салвадор укупни је побједник 59. издања трке кроз Србију која је завршена посљедњом етапом воженом од Мионице до Пожаревца.

Италијан није имао проблема да сачува жуту мајицу и предност од 15 секунди у посљедњих 155 километара јер је главна група углавном била компактна, а у бијегу су били возачи који су заостајали у генералном пласману.

Први на циљ стигао је члан словачке Дукле Јан Андреј Кули, док је многобројну публику у Пожаревцу развеселио репрезентативац Србије Марко Даниловић који је заузео друго мјесто. Трећа позиција припала је Симонеу Иноћентију из екипе Мито Сајклинг тим.

Ипак, највише разлога за задовољство има Салвадор који је од прве етапе лидер у генералном пласману. Славио је у кружној трци у Источном Сарајеву, а први кроз циљ је прошао на полуетапи у Мионици.

"Врло сам срећан, осјећао сам се одлично од почетка, а имао сам и велику подршку и помоћ мојих тимских колега. Ово је једна од највећих побједа у мојој каријери. Организација је била одлична, све похвале за одрађен посао од првог до посљедњег километра", рекао је Салвадор који је ипак морао да преда црвену мајицу за најбољег спринтера Рикарду Бобу из Мито сајклинг тима.

Послије члана украјинског Фереија Бањалучанина Душана Калабе који је освојио друго мјесто на Златибору и пето у Мионици, јунак српског бициклизма је Даниловић. Момци селектора Небојше Јовановића возили су храбро у свим етапама, а награда је дошла у посљедњој.

"Био сам у више бијегова од почетка етапе, имао сам велику мотивацију и надао се да могу до побједе. Словак је чак пао у последњих четири, пет километара па сам морао да вучем константно, а он ми је у тим тренуцима рекао да ће се задовољити другим местом. На крају ме је престигао јер сам се много потрошио, одреаговао је мало неспортски, али то никада не можете да предвидите. Генерално сам задовољан наступом нашег тима јер и Калабино друго мјесто такође рачунам као наше", рекао је Даниловић.

Кући задовољан иде и члан "WСА КТМ Грац" тима Моран Вермулен који је сачувао плаву мајицу за најбољег брдског возача, а уједно је и најбољи млади возач па му је припала и бијела мајица.

Организатори најдуговјечније трке у регион положили су испит највишом оцјеном јер је све протекло у најбољем реду и без икаквих инцидената. Он што је важно, успјели су у пуној мјери да спроведу у дјело мото овогодишњег издања трке "Бициклизам и туризам заједно". Спојили су два највећа туристичка центра Републике Српске и Србије, Јахорину и Златибор, а осим природних љепота, караван и многбројни гости могли су да уживају у гостољубивости свих градова и општина домаћина почевши од Источног Сарајева и Пала на једној, те Прибоја, Мионице и Пожаревца на другој страни Дрине. Сви домаћини били су 24 часа на услузи, а уједно су искористили прилику да покажу најјаче адуте којима располажу.

"Могу само да се захвалим свима онима који су помогли у реализацији овако дивног догађаја који нас дефинитивно издваја од окружења када је бициклизам у питању. Зна се да смо добри домаћини, а сада то знају и људи из више од 30 земаља свијета. Ова трка је наш понос и велики потенцијал који морамо да користимо не само у току њеног трајања него свих 365 дана у години. Ефекте полако увиђа све више градова и вјерујем да ћемо и јубиларним 60. издању имати бар четири етапе, а наша жеља је да буде и понека више", рекао је директор трке Владимир Куваља.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар