Србија фуриозно кренула ка Олимпијским играма!

Одбојкашице Србије убедљиве на старту квалификација за Олимпијске игре! Одбојкашице Србије успешно су започеле квалификације за Олимпијске игре у Токију 2020. године – победом против Тајланђанки.  

Остали спортови 02.08.2019 | 19:05
Србија фуриозно кренула ка Олимпијским играма!
Српкиње су савладале селекцију Тајланда са 3-0 у сетовима (25:15, 25:22, 25:18).

Селектор Зоран Терзић је малтене цео меч држао најбољи могући састав у игри како не би ни најмање ризиковао на старту квалификација за ОИ наредне године.

Актуелне светске шампионке су силовито почеле меч, врло брзо дошле до велике предности и њу одржали све до краја сета.

Тајланђанке су у другом сету пружиле значајно бољи отпор, да би у завршници тог дела игре успеле и да поведу – 18:15.

Српкиње су се тргле и од тог тренутка направиле серију 10:14, те привеле сет крају.

Формалне гошће на турниру у Пољској, једном од шест који се у исто време играју у оквиру интерконтиненталних квалификација за ОИ, добре су биле и у трећем сету – водиле су од самог почетка, али је Србија још једном додала "гас" и на крају била и убедљива.

Најбоља у победничком саставу била је МВП Светског првенства 2018. Тијана Бошковић, са 28 поена. Бранкица Михајловић ју је пратила са 15, док је Стефана Вељковић уписала осам.

Са друге стране нико од Тајланђанки није био двоцифрен, док су Ситирак, Нуекјанг и Моксри уписале по девет, осам, односно седам поена.

Светске првакиње се налазе у групи А, где ће одмерити снаге са Порториком (3. август, 17х), те са домаћином турнира Пољском (4. август, 20.30х). Првопласирана екипа турнира ће се пласирати на Олимпијске игре у Токију.

Само победник групе пласираће се директно на Игре у Токију, док ће остале селекције имати шансу кроз додатне квалификације.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар