Барса "бацила" 40 милиона на њега - и опет зарадила!

Невероватно звучи да ће Барселона и после огромне грешке бити "у плусу" на трансферу Малкома.  Малком - трећа најбоља продаја у историји Барселоне! Зенит озваничио долазак младог Бразилца. . .

Фудбал 02.08.2019 | 21:42
Барса "бацила" 40 милиона на њега - и опет зарадила!
Малком је и званично нови фудбалер Зенита!

Талентовани крилни фудбалер из Бразила стигао је на "Ноу Камп" прошлог лета за 40 милиона евра и после већ неколико утакмица видело се да нема квалитет за један од најбољих клубова на свету, па је Барселона одлучила да га "уновчи" већ сада - док није касно.

Изненађујуће, још су и ЗАРАДИЛИ на њему, пошто је Зенит пристао да га купи за 45 милиона евра (уз бонусе), што на крају значи да Барса и није толико лоше прошла...

Малком је иначе пре доласка у Барселону био "већ виђен" у Роми, практично је све било спремно за промоцију, међутим у последњи час је одлучио да се прикључи већем клубу и то се није завршило како је планирао.

Одиграо је тек нешто више од 1.000 минута прошле сезоне у свим такмичењима (24 меча) и допринео с четири гола и две асистенције.

Посебно ће се памтити погодак против Реал Мадрида у Купу Краља.

Свега 15 утакмица у дресу Барселоне (једва преко 600 минута), један једини гол у Примери и тек две асистенције, али довољно да га каталонски великан прода више него добро. Бразилац Малком од данас је и званично нови члан Зенита. Уговор је потписан до 2024. године.

Мада се није прославио на Ноу Кампу Руси су морали да истресу пун џак пара како би убедили Шпанце да им препусте права на уговор крилног нападача. Према писању Мундо депортива Барселона ће чак зарадити на Малкому. Подсетимо, он је Бордоу плаћен 41.000.000 евра, а Зенит је пристао да у цугу искешира 40.000.000 евра, плус још 5.000.000 кроз "лаке" бонусе. 

Малком ће тако (чим се бонуси активирају) постати најскупљи играч у историји Зенита (Хулк и Вицел плаћени су по 40.000.000), а самим тим и један од најскупљих у историји руског фудбала. С друге стране, Бразилац ће с тих 45.000.000 избити на треће место најбољих продаја Барселоне. То говоримо по цифрама. Испред њега биће само Нејмар и Луис Фиго. А ако ћемо практично, може се рећи да је Малком можда и најбоља продаја Барсе, ако у обзир узмом колико је и како играо... 

Видећемо да ли ће у Зениту успети да "процвета" и понови игре које је приказивао у Бордоу - или га чека судбина "угашених" талената каквих смо се нагледали у фудбалу, посебно када су у питању Бразилци који изгубе мотивацију...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар