ЛЕ: Партизан додавао гас до 3:0, а сад изазов из Турске!

Када је Зоран Тошић коначно "сломио" отпор упорних Велшана било је само питање с колико голова разлике ће се меч завршити. . . Наредни корак Партизана ка групној фази Лиге Европе је турска Малатија! Сума асистирао, Садик промашивао, Стевановић за овације: Партизан иде у треће коло.  А сада следи много тежи задатак - турска Малатија. . .

Фудбал 01.08.2019 | 23:16
ЛЕ: Партизан додавао гас до 3:0, а сад изазов из Турске!
Освајач Купа Србије играће у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

То питање тешко да се иједног тренутка постављало када је жреб у Ниону "спојио" Партизан са полупрофесионалном екипом из Велса, али је то требало потврдити на терену и не дозволити пад концентрације, несмотреност и изненађење...

После тријумфа у Рилу (1:0), у мечу који је обележила "туча", Партизан је публику у Хумској частио лепом игром и три поготка преко Тошића, Ожеговића и Ф. Стевановића.

Већ први гол убио је мотивацију код Конас Кија који није имао знања да шокира својом игром, па се Партизан пласирао у наредну рунду квалификација у којој их чека дуел са турском Малатијом, екипом која је "избацила" Олимпију.

Први меч игра се већ за седам дана и Партизан ће прво играти код куће.

ПАРТИЗАН - КОНАС КИ 3:0 (0:0), УКУПНО 4:0!
/Тошић 54, Ожеговић 70, Стевановић 73/

Саво Милошевић је у односу на меч у Рилу направио само једну промену, уместо Урошевића је заиграо Брежанчић, а гледали смо практично исто полувреме као пре недељу дана.

Партизан је држао лопту и покушавао да игра фудбал, траживши простор у згуснутој одбрани Конас Кија унутар 30 метара од свог гола, док су гости амбиције ка преласку на другу половину терена показивали само при испуцавању лопте и ретким прекидима.

Најрасположенији у Партизану био је Тошић који је с голом спојио Садика у 9. минуту, за необјашњив промашај, а недуго потом и Ивановића који није укротио лопту.

"Номадси" су се трудили да што више сецкају игру и не дозволе Партизану да дода ритам утакмици, али су се успавали у надокнади првог полувремена и створили Садику још једну велику прилику - но, Нигеријац је гађавши празан гол са 40 метара био изблокиран и лопта се није "ушуњала" преко црте.

Снажан ударац Суме после 30 секунди у наставку најавио је још офанзивнији Партизан и након пропуштене шансе Павловића и поништеног поготка Садика - коначно ГОЛ.

Сејдуба Сума је нанизао неколико играча после изгубљене лопте у 54. минуту и у правом тренутку је додао за Зорана Тошића који је сломио отпор Велшана. После тога све је било лакше пошто је у 70. минуту резервиста Огњен Ожеговић после "рвања" с ривалом.

Тачку на "и" ставио је Филип Стевановић у 73. минуту. 

Талентовани везиста Партизана, који је освежио леву страну ушавши на полувремену уместо Ђорђа Ивановића, лепо је реаговао ушавши с бока у средину и погодио кроз ноге.

Дуго је требало Партизану да начне „кинески зид“ испред гола Конахса, али када је најзад успео – покуљали су погоци. Као што се очекивало, била је то најефикансија утакмица црно-белих у новој сезони: три гола, серија промашених шанси Умара Садика и сломљени антипатични Велшани за пролаз у треће коло. И да, мала мајсторија Филипа Стевановића, момка који се најављује као „следећа велика ствар“ у Хумској 1 – 3:0 (0:0).

Прошао је Партизан у треће коло квалификација и већ за седам дана га чека далеко тежи задатак, турска Малатија, тим препун искусних фудбалских легионара, који и те како знају да играју. Тим који је све оно што Конахс није. Уосталом, можда ће и црно-белима бити лакше да играју против неког коме није смисао игре да прави зид испред свог шеснаестерца...

А, када се 180 минута игра викторија испред гола Велшана, тешко је проценити, добити иоле јаснију слику колико Партизан може у новој сезони. Оно што је Парни ваљак приказао у Хумској, на премијери пред својим навијачима, била је игра са два лица: недовољно брза и тачна у првом полувремену и далеко распеванија и маштовитија када је постигнут први гол.

Био је Сејдуба Сума често на мети због лоших партија у прошлости, па би било непоштено неиздвојити га овог пута као заиста играча који делује потпуно другачије у новом мандату у Хумској. Асистирао је за гол у Инђији, асистирао за два вечерас против Конахса. Од пет погодака црно-белих у три утакмице, омалени Гвинејац је „наместио“ три. А, то је све оно што се очекивало од њега од дана када је дошао из Слована као најскупље појачање у историји клуба.

Препознали су то и навијачи, па је офанзивни везиста добио скандирање са трибина „Сума, Сума“ 15-ак минута пре краја.

Потпуно друга прича је Умар Садик. Он је тај који је највише забринуо све у црно-белом табору после овог меча. Високи Нигеријац је показао да зна са лоптом апсолутно све: да одигра, да дрибла, да створи акцију, отвори простор. Све осим да – постигне гол.

Невероватно је шта је све Садик промашио, од „мртве“ шансе у 9. минуту, оне које голгетери жмурећи претварају у погодак, до ситуације када му је скинута са гол-линије лопта после шута који је свакако морао да дође раније и да буде прецизнији. Промашивао је Садик и у Рилу и у Инђији велике шансе, тако да његов померени нишан никако није добра вест за Партизан.

Није ни Огњен Ожеговић „убица голмана“, али је малтене из првог контакта с лоптом постигао гол. Тако се то ради...

Прво полувреме је било лоше. За 45 минута игре или онолико времена колико је стварно било игре, колико су дозволили гости, није могло бог зна шта да се види. Конахс је играо бункер на којем би му позавидели и поједини српски суперлигашки тимови. А, начелно је требало да јури резултатски минус из Рила...

Готово све време је између нападача и штопера Конахса било једва 20 метара раздаљине и у тој шуми ногу и тела црно-бели су тражили пут до гола. За тако нешто требали су мирни живци и брз и прецизан пас, али овог другог није било у довољној мери. Грешило се у жељи да се што пре одигра, често да се лопта пошаље једним потезом иза леђа одбране Велшана, а повремено се фудбал превише задржавао, петљајући с њим лево-десно, без идеја куда да се пошаље.

Друго полувреме доста боље. Самим тим што се гостима три пута затресла мрежа, јасно је да је било боље. Сејдуба Сума је отворио други део добрим ударцем са дистанце, који је био увод у његове две асистенције за голове.

Зоран Тошић је скинуо бреме с леђа црно-белих, Огњен Ожеговић угасио гостима све наде у чудо, а Филип Стевановић подигао цео стадион на ноге мајсторијом за трећи гол.

На реду је Малатија. За тријумф над турским легионарима мораће више. Пре свега када се лопта нађе у шеснаестерцу...

ПАРТИЗАН - КОНАХС КИ 3:0 (0:0)
/Тошић 54, Ожеговић 70, Стевановић 73/

Стадион: Стадион Партизана
Гледалаца: 17.000.
Судија: Луис Годињо (Португал)
Жути картони: Валд (Конахс)

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић - Милетић, Остојић, Павловић, Брежанчић (од 73. Урошевић) - Здјелар, Шћекић – Тошић (од 64. Ожеговић), Сума, Ивановић (од 46. Стевановић) - Садик. Клупа: Стевановић Н, Вујачић, Павловић Л, Ожеговић, Урошевић, Стевановић Ф, Смиљанић. Тренер: Саво Милошевић

КОНАХС КИ (4-1-4-1): Брас - Дизни, Робертс, Хоран, Холмс – Херисон (од 64. Вигнал) - Инсал, Морис, Овен, Пул – Вајлд (од 74. Фаргухарсон). Клупа: Грин, Фаргухарсон, Бакаре, Вулфи, Харвуд, Вињал, Вир. Тренер: Ендрју Морисон

ЛИГА ЕВРОПЕ, 2. КОЛО КВАЛИФИКАЦИЈА - РЕВАНШИ

Уторак

Линколн Ред Импс - Арарат Јерменија 1:2 (0:1)  /први меч 0:2/
Судува - Тре Пене  5:0 (3:0) /први меч 5:0/
Ф91 Диделанж - Шкендија 1:1 (0:0)  /први меч 2:1/
Фероникели - Слован Братислава 0:2 (0:1) /први меч 1:2/

Среда

Чукарички - Молде 1:3 (0:2)
/Кајевић 82 - Омојиџуанфо 4, Ејкрем 37, Кнудсон 78/  /први меч 0:0/

Четвртак

Астана - Санта Колома 4:1 (1:1)  /први меч 0:0/
Ордабаси - Млада Болеслав 2:3 (1:2)  /први меч 1:1/
Каират - Хапоел Бер Шева 1:1 (1:0)  /први меч 0:2/
Виторул - Гент 2:1 (0:1)  /први меч 3:6/
КуПС - Легија 0:0  /први меч 0:1/
Зарја - Будућност 1:0 (1:0) /први меч 3:1/
У. Крајова - Хонвед 0:0 /први меч 0:0/
Дебрецин - Торино 1:4 (0:2)  /први меч 0:3/
Хекен - АЗ Алкмар 0:3 (0:1)  /први меч 0:0/
Левски - АЕК Ларнака 0:4 (0:2) /први меч 0:3/
Рига - Пјаст 2:1 (1:1)  /први меч 2:3/
АЕЛ Лимасол - Арис  0:1 (0:1) /први меч 0:0/
Аполон Лимасол - Шамрок  2:1 (1:0) /први меч 1:2/
Атромитос - Дунајска Стреда 3:2 (2:0)  /први меч 2:1/
Динамо Тбилиси - Габала 3:0 (0:0)  /први меч 2:0/
Јаблонец - Пјуник 0:0  /први меч 1:2/
Ки Клаксвик - Луцерн  0:1 (0:1) /први меч 0:1/
Лијепаја - Норчепинг 0:1 (0:0)  /први меч 0:2/
Макаби Хаифа - Стразбур  2:1 (2:1) /први меч 1:3/
Малме - Домжале 3:2 (2:2)  /први меч 2:2/
Нефчи - Арсенал Тула 3:0 (0:0)  /први меч 1:0/
Шериф - Партизани 1:1 (0:1) /први меч 1:0/
Вадуц - Фехервар  1:0 (0:0) /први меч 0:1/
Зрињски - Утрехт 1:1 (0:1)  /први меч 1:1/
Брондби - Лехија 4:1 (1:0, 2:1) /први меч 1:2/
Лудогорец - Валур 4:0 (2:0)  /први меч 1:1/
Прогрес - Ренџерс 0:0 /први меч 0:2/
Есбјерг - Шахтјор Солигорск 0:0 /први меч 0:2/
Гзира - Ветспилс 2:2 (1:0) /први меч 0:4/
Олимпија - Малатија 0:1 (0:0) /први меч 2:2/
Ајнтрахт - Флора 2:1 (1:1) /први меч 2:1/
ФЦСБ - Алашкерт  2:3 (1:3) /први меч 3:0/
Штурм - Хаугесунд 2:1 (1:0)  /први меч 0:2/
Абердин - Чикура 5:0 (2:0)  /први меч 1:1/
Линфилд - ХБ Торшавн 1:0 (1:0)  /први меч 2:2/
Осијек - ЦСКА Софија  1:0 (1:0) /први меч 0:1/
Спартак Трнава - Локомотива Пловдив 3:1 (1:0) /први меч 0:2/
Крусејдерс - Вулверхемптон  1:4 (1:3) /први меч 0:2/
Партизан - Конахс Ки 3:0 (0:0)  /први меч 1:0/
Гимараиш -Женес Еш 4:0 (1:0) /први меч 1:0/

Стјарнан - Еспањол  /први меч 0:4/  (у току)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар